Το σπίτι μετά από 30 χρόνια όπως το φαντάζεται η ΙΚΕΑ

future-house-of-ikea-p01

Το IKEA φέτος γιορτάζει τα 30 του χρόνια και αποφάσισε να τιμήσει το γεγονός με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο. Αντί για ένα ταξίδι - αναδρομή στο παρελθόν κάνει ένα ενδιαφέρον ταξίδι στο μέλλον, επιχειρώντας να προβλέψει πώς θα είναι τα σπίτια μας σε 30 χρόνια από σήμερα.

Συγκεκριμένα προσπαθεί να περιγράψει πώς θα είναι ένα μέσο διαμέρισμα σε μία μεγαλούπολη το 2047. Και το κάνει καλύτερα και από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ποια είναι όμως εκείνα τα σημεία στα οποία θα δούμε, σύμφωνα πάντα με το IKEA, τις μεγαλύτερες αλλαγές στα σπίτια μας.

Σημείο πρώτο. Ο φωτισμός. Πολύ απλά οι διακόπτες δεν θα υπάρχουν πια αφού η τεχνολογία θα φροντίσει ώστε τα φώτα να ανάβουν και να σβήνουν αυτόματα κάθε φορά που θα αντιλαμβάνονται κίνηση σε κάποιο δωμάτιο.

future-house-of-ikea-p02

Σημείο δεύτερο. Η 3D εκτύπωση. Μία τεχνολογική εξέλιξη στην οποία οι επιστήμονες ποντάρουν ήδη πάρα πολλά και μας υπόσχεται ότι σε μερικά χρόνια θα είμαστε σε θέση απλώς να εκτυπώσουμε τα αντικείμενα ή τα ρούχα που θέλουμε να αγοράσουμε χωρίς να πρέπει να περιμένουμε μέρες, εβδομάδες ή και μήνες για μία παράδοση.

future-house-of-ikea-p03

Σημείο τρίτο. Τα φυτά. Οι ειδικοί του ΙKEA υποστηρίζουν ότι με πέρασμα των χρόνων τα σπίτια μας θα γίνουν καταπράσινα, αφού τα φυτά θα είναι αναρριχώμενα εντός των διαμερισμάτων και θα καλύπτουν τους τοίχους της κουζίνας μας ή του σαλονιού.

future-house-of-ikea-p04

Σημείο τέταρτο. Η πιο καινοτόμα ίσως αλλαγή που θα έρθει στη ζωή μας είναι οι καθρέφτες υπνοδωματίου ή μπάνιου οι οποίοι θα έχουν εσωτερικό φωτισμό, ημερομηνία, ώρα, θερμοκρασία ακόμα και ενσωματωμένη οθόνη στην οποία θα μπορούμε να βλέπουμε τις ειδήσεις της ημέρας και τα προφίλ μας στα social media. Και όλα αυτά ενώ παράλληλα πλένουμε τα δόντια μας, ντυνόμαστε ή φτιάχνουμε τα μαλλιά μας.

future-house-of-ikea-p05

Δημοσίευση: Στέλλα Βαρδαξόγλου
Κατηγορία: Άρθρα
Πηγή: womantoc.gr


sxediastiko