Η διαφημιστική πινακίδα έγινε έργο τέχνης με την υπογραφή της Zaha Hadid

the kensington by zaha hadid-p01

Έργο: The Kensington
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Zaha Hadid Architects
Περιοχή: W Cromwell Rd, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Design Team: Zaha Hadid, Patrik Schumacher
Αρχιτέκτων έργου: Carine Posner
Ομάδα έργου: Evgeniya Yatsyuk, Ovidiu Mihutescu, Natassa Lianou, Saman Dadgostar
Πολιτικός Μηχανικός: Buro Happold Engineering
Σχεδιασμός τοπίου: MRG Studio
Πελάτης: JCDecaux
Φωτογράφος: Luke Hayes

Η Γαλλική εταιρεία JCDecaux, ιδρύθηκε το 1964 και είναι πρωτοπόρος στον τομέα των υπαίθριων διαφημίσεων. Είναι η εταιρεία που εφηύρε τα στέγαστρα στάσεων λεωφορείων με τους διαφημιστικούς χώρους, τις γιγαντοαφίσες και πολλές άλλες δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα, όλα πληρωμένα μέσω των διαφημίσεων.

the kensington by zaha hadid-p02the kensington by zaha hadid-p03

Η JCDecaux ανέθεσε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Zaha Hadid Architects, τον σχεδιασμό μίας διαφημιστικής ψηφιακής πινακίδας που να συνδυάζει πρωτοποριακή τεχνολογία ψηφιακής οθόνης.

Το πλαίσιο είναι μία διπλή κορδέλα από ματ ανοξείδωτο ατσάλι και καμπύλη ψηφιακή οθόνη. Η ψηφιακή πινακίδα, που ονομάζεται «The Kensington», βρίσκεται στο West Cromwell Road και αποτελεί την πρώτη πινακίδα του Zaha Hadid Design. Για τον σχεδιασμό της, η Zaha Hadid συνεργάστηκε με τον παλιό της συνεταίρο Patrik Schumacher.

the kensington by zaha hadid-p04the kensington by zaha hadid-p06

Η ανεπανάληπτη σχεδιαστική γραμμή της Zaha Hadid, που μετατρέπει το διαφημιστικό μέσο σε ένα γλυπτό ψηφιακό καμβά, εκφράζει το δυναμισμό των κινήσεων πεζών και οχημάτων που διασταυρώνονται σε αυτή τη σημαντική διασταύρωση του Λονδίνου.

Η διαμόρφωση της περιοχής γύρω από τον χώρο που τοποθετήθηκε η πινακίδα, έγινε από το MRG Studio και βελτιώνει το τοπικό περιβάλλον με τη φύτευση δέντρων και πρασίνου. Η χαλύβδινη δομή διαστάσεων 30 x 9 μέτρων πλαισιώνει την υψηλής ανάλυσης οθόνη που έχει διαστάσεις 26 x 6 μέτρα. Η πινακίδα διαθέτει ενσωματωμένο φωτισμό που αυξάνει την ορατότητα των πεζών.

the kensington by zaha hadid-p07the kensington by zaha hadid-p08

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Άρθρα
Πηγή: zaha-hadid.com


sxediastiko