Φοιτητικό διαμέρισμα

secret by sergey makhno-p01

Έργο: Secret
Studio: Sergey Makhno Architects      
Interior design: Sergey Makhno
Εμβαδόν: 50 τ.μ.
Περιοχή: Κίεβο, Ουκρανία
Φωτογράφος: Andrey Avdeenko

Το μικρό διαμέρισμα των 50 τ.μ., βρίσκεται στο Κίεβο και έχει σχεδιαστεί από το studio Sergey Makhno Architects για έναν φοιτητή.

secret by sergey makhno-p02
secret by sergey makhno-p03
secret by sergey makhno-p04

Ο Sergey Makhno, χώρισε το διαμέρισμα κατά τον διαμήκη άξονά του και δημιούργησε εν σειρά μικρούς λειτουργικούς χώρους, που εξυπηρετούν τις ανάγκες διαβίωσης και παράλληλα καλύπτουν τα προβληματικά σημεία της κατασκευής.

Ξεκινώντας με την ντουλάπα των φιλοξενουμένων που βρίσκεται όπως είναι λογικό δίπλα στην είσοδο, τοποθέτησε ακριβώς δίπλα το μπάνιο, στη συνέχεια μία βιβλιοθήκη, μετά μια ντουλάπα, και τέλος το υπνοδωμάτιο με ένα κρεβάτι στις διαστάσεις που έχει το κουτί.

secret by sergey makhno-p05
secret by sergey makhno-p06
secret by sergey makhno-p07

Όλοι αυτοί οι λειτουργικοί χώροι καλύπτονται με συρόμενες ημιδιαφανείς γυάλινες πόρτες που προφυλάσσουν την ιδιωτικότητα, μεταφέρουν το φυσικό φως, ενώ δεν κρύβουν ολοκληρωτικά το βάθος του διαμερίσματος, το οποίο αποκαλύπτεται όταν ανοίξουν οι πόρτες.

Το σαλόνι είναι το κέντρο του διαμερίσματος και γύρω από αυτό σχεδιάστηκε το υπόλοιπο εσωτερικό. Τα χρώματα, οι υφές, τα υλικά, οι αντιθέσεις, όλα συνηγορούν σε ένα νεανικό, φωτεινό και άνετο διαμέρισμα με άγγιγμα πολυτέλειας.

secret by sergey makhno-p08
secret by sergey makhno-p09
secret by sergey makhno-p10

Κείμενο: Λητώ Θεοδοσίου
Θέμα: Αρχιτεκτονήματα

Πηγή: mahno.com.ua