Μικρός, μοντέρνος και λειτουργικός επαγγελματικός χώρος

office 44-p01

Έργο: Office 44
Studio: YØDEZEEN
Design Team: Artem Zverev, Artur Sharf, Sviatoslaw Babiak, Irina Babich
Εμβαδόν: 70,5 τ.μ.
Περιοχή: Κίεβο, Ουκρανία
Φωτογράφος: Andrii Shurpenkov

Η αισθητική των επαγγελματικών χώρων, πέρα από την θετική ψυχολογία που ασκεί στους εργαζόμενους, παίζει καθοριστικό ρόλο και στην δημιουργία ολοκληρωμένης επαγγελματικής ταυτότητας. Αρκετές νέες εταιρείες το έχουν καταλάβει καλά και στον αρχικό προϋπολογισμό προσθέτουν το κόστος που απαιτείται για έναν ολοκληρωμένο επαγγελματικό χώρο.

office 44-p02
office 44-p03
office 44-p04

Τα χρώματα, τα υλικά, οι ειδικοί σχεδιασμοί και οι λύσεις που προτείνονται από τους interior designers οδηγούν στην ορθή εκμετάλλευση των χώρων, στην λειτουργικότητα και στην ευχάριστη εργασιακή ατμόσφαιρα.

Το design team της νεανικής εταιρείας YoDezeen ανέλαβε τον σχεδιασμό του γραφείου 70 τ.μ., μίας νέας και πολλά υποσχόμενης κατασκευαστικής εταιρείας, με στόχο την δημιουργία ενός σύγχρονου και λειτουργικού επαγγελματικού χώρου, χωρίς απαραίτητα ο προϋπολογισμός να είναι ιδιαίτερα υψηλός.

office 44-p05
office 44-p07

Η απαραίτητη αποξήλωση όλων των παλαιών και μη αναγκαίων στοιχείων ώστε να ξεκινήσει από την αρχή ο σχεδιασμός, έδωσε έναν σχεδόν ενιαίο και φωτεινό χώρο.

Το θετικό και ζεστό καλωσόρισμα της εισόδου συνεχίζεται και στον κυρίως χώρο που είναι μοντέρνος, ζεστός και οικείος. Τα βιομηχανικά στοιχεία δένουν με το καπνισμένο μασίφ ξύλο πεύκου, με την τσιμεντοκονία του δαπέδου και τον βιομηχανικό χάλυβα.

office 44-p08
office 44-p09
office 44-p10

Τα έπιπλα και τα φωτιστικά που έχουν σχεδιαστεί από το γραφείο YoDezeen και παράγονται από τους τοπικούς κατασκευαστές της Ουκρανίας, συμπληρώνουν την δυναμική εικόνα.

Ένα αντίγραφο ενός πίνακα της Αμερικανίδας Samantha French, δίνει μία νότα δροσιάς και χαλάρωσης στην αίθουσα συνεδριάσεων.

office 44-p12
office 44-p13
office 44-p14
office 44-p15

Το παιχνίδι των λέξεων μέσα από την ευφάνταστη παρουσίασή τους υποστηρίζει τις αντιθέσεις των υλικών και των χρωμάτων και δυναμιτίζει ευχάριστα την ηρεμία του επαγγελματικού χώρου.

office 44-p16

Κείμενο: Λητώ Θεοδοσίου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα

Πηγή: yodezeen.wordpress.com