Ασφαλές καταφύγιο

modern home nterior-p01

Έργο: Safe Haven
Studio: YoDezeen
Αρχιτέκτονες: Artyom Zverev, Arthur Scarf, Irina Babich
Interior designer: Anna Tarabanova
Εμβαδόν: 91 τ.μ.
Περιοχή: Κίεβο, Ουκρανία
Φωτογράφος: Andrii Shurpenkov

Το design team του studio YoDezeen ολοκλήρωσε τον επανασχεδιασμό του διαμερίσματος που βρίσκεται στο Κίεβο, με γνώμονα την λειτουργικότητα και την πολυτελή εικόνα.

modern home nterior-p02
modern home nterior-p04
modern home nterior-p05
modern home nterior-p07
modern home nterior-p08
modern home nterior-p10
modern home nterior-p11

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, γνωρίζοντας ήδη τα έργα του studio YoDezeen, στηρίχθηκε απόλυτα στην ικανότητα και στις ευρηματικές λύσεις της σχεδιαστικής ομάδας, θέτοντας ως προϋπόθεση ο χώρος να χαρίζει ηρεμία και αίσθημα ασφάλειας.

Η ελευθερία που χάρισε ο ιδιοκτήτης επέτρεψε στους αρχιτέκτονες Artyom Zverev, Arthur Scarf και Irina Babich να σχεδιάσουν μία κατοικία που αντικατοπτρίζει πλήρως τη φιλοσοφία του στούντιο.

modern home nterior-p13
modern home nterior-p14
modern home nterior-p15
modern home nterior-p17
modern home nterior-p19
modern home nterior-p21
modern home nterior-p22

Η καθαίρεση κάποιων εσωτερικών τοίχων, το κλείσιμο των μπαλκονιών προς όφελος της ευρυχωρίας και η αλλαγή στην χωροταξική δομή ήταν τα βασικά στοιχεία της ανακαίνισης.

Η Interior designer Anna Tarabanova, ακολουθώντας τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη, συνδύασε τις αποχρώσεις του γκρι και τις ακριβές υφές των υφασμάτων, πρόσεξε ιδιαίτερα τον φωτισμό και διάλεξε έπιπλα διαχρονικά για να ολοκληρώσει ένα διαμέρισμα με σύγχρονη όψη, διακριτική πολυτέλεια, ζεστή και χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

modern home nterior-p23
modern home nterior-p25
modern home nterior-p27
modern home nterior-p29

Ο ειδικός σχεδιασμός του επίπλου στο σαλόνι, έχει μία σειρά από αποθηκευτικούς χώρους, αλλά και μία μεγάλη βιτρίνα που κρύβει την συλλογή με τα ακριβά έργα τέχνης.

modern home nterior-p30modern home nterior-p31

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα

Πηγή: yodezeen.com