Το διαμέρισμα της ζωγράφου

the apartment of the artist-p01

Έργο: The apartment of the artist
Studio: YoDezeen
Design Team: Artyom Zverev, Arthur Scarf
Εμβαδόν: 75 τ.μ.
Περιοχή: Κίεβο, Ουκρανία
Φωτογράφος: Andrii Shurpenkov

Η εύθραυστη γυναικεία ομορφιά σε συνδυασμό με την δυναμική της φύση είναι τα στοιχεία που έδωσαν το ερέθισμα στο design team του studio YoDezeen, για να σχεδιάσει αυτό το διαμέρισμα για μία νέα ζωγράφο.

the apartment of the artist-p02
the apartment of the artist-p03
the apartment of the artist-p04
the apartment of the artist-p05
the apartment of the artist-p06

Το διαμέρισμα των 75 τ.μ., βρίσκεται στην καρδιά του Κιέβου και το κριτήριο αγοράς του εκτός από το μεγάλο του ύψος, που αγγίζει τα 3 μέτρα, ήταν και το τεράστιο μπαλκόνι, που ενσωματώθηκε στο διαμέρισμα, αλλά και η δυνατότητα που προσέφερε για την κατασκευή μεγάλων παραθύρων.

Αν και το διαμέρισμα χρησιμοποιείται για περιοδική διαμονή, η ιδιοκτήτρια ήθελε ένα ευρύχωρο και φωτεινό διαμέρισμα, με μεγάλο χώρο καθιστικού, ανοιχτή κουζίνα με τραπεζαρία, υπνοδωμάτιο και άνετο μπάνιο.

the apartment of the artist-p07
the apartment of the artist-p08
the apartment of the artist-p09
the apartment of the artist-p10
the apartment of the artist-p11

Το εσωτερικό του διαμερίσματος κυριαρχείται από φυσικά υλικά και ζεστά χρώματα, τα οποία είναι υπεύθυνα για την ατμόσφαιρα της ηρεμίας και της χαλάρωσης, στοιχεία απαραίτητα και ανεκτίμητα για ένα δημιουργικό άτομο.

Οι σχεδιαστές του YoDezeen, συνδύασαν τέλεια διάφορα υλικά σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν μια μοναδική κατοικία με δυναμικό πρόσημο. Φυσικό ξύλο, δέρμα, λινό, μαύρος γρανίτης, και γυμνά τούβλα, σε συνδυασμό με τα σκούρα χρώματα χαρίζουν στο διαμέρισμα διακριτική πολυτέλεια.

the apartment of the artist-p12
the apartment of the artist-p14
the apartment of the artist-p16
the apartment of the artist-p17
the apartment of the artist-p18

Λεπτομέρειες όπως το ανοικτό μαντεμένιο θερμαντικό σώμα στην τραπεζαρία σε ρετρό στυλ, τα επιλεγμένα έπιπλα και φωτιστικά από μεγάλους οίκους, οι ειδικές κατασκευές και η παρουσία των έργων της ιδιοκτήτριας, ολοκληρώνουν ένα διαμέρισμα που έχει όλα τα στοιχεία του ξεχωριστού.

the apartment of the artist-p19
the apartment of the artist-p20

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: yodezeen.com