Αρχιτεκτονικό γραφείο με σχεδιαστικές εκπλήξεις

operaday architects office-p01

Έργο: Operaday Αrchitects Office
Studio: Karalasos operaday architects
Αρχιτέκτων: Βασίλης Καραλάζος
Εμβαδόν: 60 τ.μ.
Περιοχή: Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Φωτογράφος: Βαβδινούδης, Δημητρίου - studiovd

Ο αρχιτέκτων Βασίλης Καραλάζος μελέτησε την μετατροπή ενός τυπικού χώρου 60 τ.μ., που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο ενός κτιρίου γραφείων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με στόχο την διαμόρφωσή του σε έναν μοντέρνο και ξεχωριστό γραφειακό χώρο που θα στεγάσει το αρχιτεκτονικό γραφείο Karalasos operaday architects.

operaday architects office-p02
operaday architects office-p03
operaday architects office-p04

Περιγραφή από το Karalasos operaday architects:

«Η ισχυρή εντύπωση της ρευστότητας και του κενού επιτυγχάνεται μέσα από τα διαφορετικά επίπεδα των διαχωριστικών, του άπλετου φυσικού φωτός και της αιώρησης, πάνω από το διατηρημένο αρχικό δάπεδο, των κάθετων επιφανειών και όγκων.

Η αντίληψη της συνολικής προσέγγισης ενισχύεται από το στοιχείο της έκπληξης, που δίνει η άμεση πρόσβαση στον χώρο από τον ανελκυστήρα. Η αξιοποίηση του σπάνιου διαμπερούς στοιχείου, με το εξισορροπημένο φυσικό φως, ένας "παραλογισμός" στην δομή του συνόλου, επιτείνουν αντί να καταστέλλουν το στοιχείο της έκπληξης και της αμεσότητας.

operaday architects office-p05
operaday architects office-p06
operaday architects office-p07

Οι βοηθητικοί υγροί χώροι παραμένουν αθέατοι πίσω από μια ενιαία επιφάνεια, ενώ ο αναγκαίος χώρος αρχείων, μηχανημάτων, αθέατος από τον κυρίως. Η γραμμική φύτευση του μπροστινού εξώστη, αναδεικνύει τη μεγάλη διάσταση προκαλώντας ένα αίσθημα γλυκύτητας στην καθημερινότητά.»

operaday architects office-p08
operaday architects office-p09
operaday architects office-p10

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου, Karalasos operaday architects
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: karalasos.gr