Μία σοφίτα σχεδιασμένη στο πνεύμα της παρέας

high five-p01

Έργο: High Five
Studio: Cuns Studio
Ομάδα έργου: Michalina Majcherkiewicz-Chmielowska, Jędrzej Sobkiewicz
Περιοχή: Poznań, Πολωνία
Εμβαδόν: 170 τ.μ.
Φωτογράφος: Hanna Długosz

Η ευρύχωρη σοφίτα που ανακαινίστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Cuns Studio, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Πόζναν, που είναι μία από της αρχαιότερες πόλεις της Πολωνίας και ένα σημαντικό ιστορικό, εμπορικό, βιομηχανικό και πνευματικό κέντρο.

high five-p03
high five-p04
high five-p05
high five-p06

Ο νεαρός ιδιοκτήτης που δραστηριοποιείται στον τομέα των υπηρεσιών διαδικτύου, ζήτησε από τους αρχιτέκτονες Michalina Majcherkiewicz-Chmielowska και Jędrzej Sobkiewicz να δημιουργήσουν έναν άνετο, φωτεινό και ενιαίο χώρο, χωρίς αυστηρά καθορισμένα όρια.

Η σοφίτα, που στο παρελθόν λειτουργούσε ως επαγγελματική στέγη, δεν είχε παραμεληθεί ή υποστεί ζημιά, παρ’ όλα αυτά απαιτήθηκε πολλή σκληρή δουλειά για να αποκαταστήσουν το αρχικό ξύλινο πάτωμα, την ξύλινη διάρθρωση της στέγης και να καθαρίσουν προσεκτικά την τοιχοποιία μετά από την καθαίρεση του σοβά.

high five-p07
high five-p08
high five-p09
high five-p10

Η επιλογή του ενιαίου χώρου επιτρέπει στους χρήστες να αισθάνονται άνετα και να αλληλεπιδρούν ελεύθερα. Μόνο το υπνοδωμάτιο του ιδιοκτήτη είναι απομονωμένο διατηρώντας αυστηρά την ιδιωτικότητά του.

Μία ειδικού σχεδιασμού σιδερένια σκάλα οδηγεί στο πατάρι που διαμορφώθηκε ως πολλαπλών χρήσεων χώρος. Ένα ασυνήθιστο χαρακτηριστικό στοιχείο είναι το δίχτυ ασφαλείας, που λειτουργεί ως αιώρα και επιτρέπει την χαλάρωση και την ηρεμία που προσφέρει η μουσική και το διάβασμα. Το δίχτυ είναι ειδικά σχεδιασμένο για τον σκοπό αυτό από μια εταιρεία που ειδικεύεται στον εξοπλισμό ασφαλείας και μπορεί να αντέξει το βάρος πολλών ανθρώπων.

high five-p12
high five-p13
high five-p14
high five-p15
high five-p16

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: cuns.pl