Μικρό minimal παραθαλάσσιο διαμέρισμα

masculine sea breeze-p01

Έργο: Masculine Sea Breeze
Studio: Mooseberry design group
Αρχιτέκτονες: Los Nika, Denis Garbuziuk
3D απεικόνιση: Igor Volkov
Εμβαδόν: 60 τ.μ.
Περιοχή: Οδησσός, Ουκρανία

Η πρόταση του studio Mooseberry design group, αφορά την ανακαίνιση ενός διαμερίσματος 60 τ.μ., που αναζητά τα όρια μιας σχεδιαστικής φόρμας που απευθύνεται αποκλειστικά σε άντρα.

masculine sea breeze-p02
masculine sea breeze-p03
masculine sea breeze-p04
masculine sea breeze-p06
masculine sea breeze-p07

Γυαλί, ξύλο, μάρμαρο, χάλυβας και σκούρα χρώματα, συνεργάζονται για την δημιουργία ενός ιδιαίτερου και minimal διαμερίσματος που βρίσκεται στην Οδησσό της Ουκρανίας και έχει θέα στον Εύξεινο Πόντο.

Οι επιλογή των γυάλινων τοίχων του υπνοδωματίου προσφέρει οπτική επικοινωνία σε όλο το διαμέρισμα, επιτρέπει να διεισδύει άπλετο φυσικό φως από τα μεγάλα ανοίγματα, ενώ η ιδιωτικότητα διαφυλάσσεται από βαριές κουρτίνες.

masculine sea breeze-p01
masculine sea breeze-p09
masculine sea breeze-p10
masculine sea breeze-p11

Στην κουζίνα, η επιλογή των επίπλων και των χρωμάτων, σχεδιάστηκε με κριτήριο την άνετη διαβίωση ενός εργένη. Το νησί με τον μαρμάρινο πάγκο, αντικαθιστά στο κλασικό τραπέζι και χαρίζει την εικόνα της φροντισμένης ανεμελιάς.

Ένα μπάνιο και μία γκαρνταρόμπα, ολοκληρώνουν το λειτουργικό διαμέρισμα των 60 τ.μ., που διαθέτει τα απαραίτητα και αρνείται τα περιττά.

masculine sea breeze-p13
masculine sea breeze-p15
masculine sea breeze-p16
masculine sea breeze-p17

Λίγα έπιπλα, ακόμη λιγότερα αλλά πολύ σημαντικά διακοσμητικά και ηλεκτρονικά αντικείμενα, ευθείες γραμμές και σωστή επιλογή χρωμάτων και υλικών, δημιουργούν ένα ζεστό και νεανικό διαμέρισμα.

masculine sea breeze-p18

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: facebook.com/mooseberry.design