Παραθαλάσσια κατοικία στο Χορευτό του Πηλίου

sunrise sea villa-p01

Έργο: Sunrise Sea Villa
Studio: Δημήτρης Φιλιππιτζής & Συνεργάτες
Αρχιτέκτων: Δημήτρης Φιλιππιτζής
Εμβαδόν: 117 τ.μ.
Περιοχή: Χορευτό, Πήλιο

Η μονοκατοικία βρίσκεται στον παραθαλάσσιο οικισμό του Χορευτού στο Πήλιο. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι η προνομιούχα θέση της στην άκρη του οικισμού, μακριά από την ένταση των εστιατορίων και των καφέ, και μπροστά στη θάλασσα εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη θέα στο Αιγαίο πέλαγος.

sunrise sea villa-p02
sunrise sea villa-p03
sunrise sea villa-p04
sunrise sea villa-p05
Η σχεδιαστική αρχή που ακολουθήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Δημήτρης Φιλιππιτζής & Συνεργάτες, είναι αυτή της ήπιας παρέμβασης και της ομαλής ένταξης στο φυσικό περιβάλλον με έμφαση στην παραδοσιακή και την βιοκλιματική αρχιτεκτονική και στη χρήση φυσικών υλικών.

Μεταξύ των κύριων στόχων του σχεδιασμού συγκαταλέγονται η εξασφάλιση της άνετης και πολυτελούς διαμονής και το άνοιγμα του εσωτερικού προς τον υπαίθριο διαμορφωμένο χώρο και το φυσικό περιβάλλον. Πρόκειται για κατασκευή υψηλής ποιότητας με ενσωματωμένες όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες παρέχοντας μια άριστη διαβίωση.

sunrise sea villa-p06
sunrise sea villa-p07
sunrise sea villa-p08
sunrise sea villa-p09

Η κατοικία είναι συνολικής έκτασης 117 τ.μ. και αναπτύσσεσαι σε δύο επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο, εμβαδού 73 τ.μ., βρίσκεται το καθιστικό με το τζάκι, η πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, η τραπεζαρία, ένα υπνοδωμάτιο, ένα λουτρό και η αποθήκη με το πλυντήριο ρούχων και το στεγνωτήριο.

Η εσωτερική ξύλινη σκάλα οδηγεί στο δεύτερο επίπεδο στο οποίο ο επισκέπτης συναντά το εσωτερικό μπαλκόνι με το χώρο του γραφείου, τα άλλα δύο υπνοδωμάτια και το δεύτερο λουτρό.

sunrise sea villa-p10
sunrise sea villa-p13
sunrise sea villa-p15

Η χρήση της πέτρας και των φυσικών επιχρισμάτων σε γήινους χρωματισμούς σε συνδυασμό με την επίπλωση, τα χειροποίητα ξύλινα στοιχεία και τα επιλεγμένα διακοσμητικά, δημιουργούν την αίσθηση ενός οικείου και ζεστού χώρου.

Στον εξωτερικό στεγασμένο χώρο το καθιστικό συνδυάζεται αρμονικά με τις φυτεύσεις εξασφαλίζοντας μια γαλήνια και ήρεμη φιλοξενία, ενώ καθιστά ομαλή και τη μετάβαση στον εσωτερικό χώρο.

sunrise sea villa-p17
sunrise sea villa-p18
sunrise sea villa-p19
sunrise sea villa-p21
sunrise sea villa-p22

Ο αρχιτέκτων Δημήτρης Φιλιππιτζής και η ομάδα του, προσπάθησαν να πετύχουν το συνδυασμό των φωτεινών χρωμάτων, που παραπέμπουν στις νησιωτικές κατοικίες, με τη στιβαρότητα της πέτρινης πηλιορείτικης κατασκευής.

sunrise sea villa-p23
sunrise sea villa-p24
sunrise sea villa-p25
sunrise sea villa-p26

Δημοσίευση: Λητώ Θεοδοσίου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: philippitzis.gr