Ένα σύγχρονο ...τρελόσπιτο

casa pazza by studioata-p01

Έργο: Casa Pazza
Studio: Studioata
Περιοχή: Τορίνο, Ιταλία
Φωτογράφος: Barbara Corsico

Όταν οι ιδιοκτήτες αγαπούν και αναζητούν τον αντικομφορμιστικό σχεδιασμό που διασπά τις παραδοσιακές φόρμες και το αρχιτεκτονικό γραφείο που καταθέτουν τις επιθυμίες τους βρίσκει τα στοιχεία που θα συνθέσουν την κατοικία που θα σχοινοβατεί ανάμεσα στην σοβαρότητα της αστικής μονοκατοικίας και στην χαρά ενός παιδότοπου, τότε το αποτέλεσμα είναι το Mad house.

casa pazza by studioata-p02
casa pazza by studioata-p03
casa pazza by studioata-p04
casa pazza by studioata-p05

Το Studioata ανέλαβε να μετατρέψει μία σχολή φυσιοθεραπείας που παλαιότερα λειτουργούσε ως ασφαλιστικό γραφείο, σε μία σύγχρονη κατοικία που θα καλύψει τις ανάγκες και απαιτήσεις μιας νέας οικογένειας.

Η «αστική βίλα» με τους ανοικτούς χώρους, αναπτύσσεται σε τριάμισι επίπεδα και βρίσκεται μέσα στον ιστό της πόλης του Τορίνο στην β. Ιταλία.

casa pazza by studioata-p07
casa pazza by studioata-p08
casa pazza by studioata-p09
casa pazza by studioata-p11
casa pazza by studioata-p12

Η είσοδος με ένα τεράστιο τοίχο μαυροπίνακα για μηνύματα και υπενθυμίσεις, λειτουργεί και ως πάρκινγκ μοτοσικλετών και ποδηλάτων και αυτό προδιαθέτει ευχάριστα τον επισκέπτη, ενώ παράλληλα τον προετοιμάζει για τις αντιθέσεις του χώρου.

Οι μελετητές του Studioata, παίζοντας το παιχνίδι των αντιθέσεων, συνδύασαν έπιπλα και φωτιστικά χωρίς να υπολογίζουν το κόστος ή το στυλ αλλά το αποτέλεσμα. Έτσι ένα φωτιστικό από το Ikea, συνδυάζεται με ένα τραπέζι του Le Corbusier, με ένα κάθισμα από οικογενειακή συλλογή και έναν καθρέφτη Roccoco.

casa pazza by studioata-p14
casa pazza by studioata-p15
casa pazza by studioata-p16
casa pazza by studioata-p16

Ένας τοίχος αναρρίχησης, ένα ποδοσφαιράκι, πολυέλαιοι, εμφανές σκυρόδεμα, μάρμαρα και η λευκή μινιμαλιστική κουζίνα, ολοκληρώνουν την εικόνα μιας κατοικίας που δίκαια την ονόμασαν Casa Pazza (Mad house).

casa pazza by studioata-p19
casa pazza by studioata-p21

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: studioata.com