Ανακαίνιση διαμερίσματός στην Κηφισιά

apartment renovation by normless-p01

Έργο: 150 sqm apartment
Studio: Normless
Design Team: Σάντρα Καλλιάγρα, Μένη Κουρμπέτη, Γρηγόρης Καλλιός
Εμβαδόν: 156 τ.μ.
Περιοχή: Κηφισιά, Αττική
Φωτογράφος: Γιώργος Σφακιανάκης

Το διαμέρισμα το οποίο βρίσκεται σε συγκρότημα κατοικιών στα βόρεια προάστια της Αθήνας, ανακαινίστηκε από το studio Normless στο μεγαλύτερο μέρος του και εν συνεχεία διακοσμήθηκε προκειμένου να ικανοποιήσει τις λειτουργικές και αισθητικές ανάγκες της ιδιοκτήτριας.

apartment renovation by normless-p02
apartment renovation by normless-p03
apartment renovation by normless-p04
apartment renovation by normless-p05

Ο ενιαίος χώρος του καθιστικού και της τραπεζαρίας επιλέχτηκε να τονιστεί με έναν αναπαυτικό καναπέ, την πλάτη του οποίου οριοθετούν μια σειρά από ράφια κατασκευασμένα από μασίφ δρυ, τα οποία τοποθετούνται ασύμμετρα σε μεταλλικές custom made βάσεις.

Ο καθρέπτης της εισόδου και το κεντρικό τραπεζάκι του σαλονιού, κατασκευάστηκαν κατά παραγγελία από την εταιρία «cause grey matters», προκειμένου να δέσουν αρμονικά με το γραμμικό τζάκι το οποίο επενδύθηκε με φυσικό κονίαμα σκούρου χρώματος.

apartment renovation by normless-p06
apartment renovation by normless-p07
apartment renovation by normless-p09
apartment renovation by normless-p11

Το τραπέζι της τραπεζαρίας κατασκευάζεται επίσης από μεταλλική ασύμμετρη βάση και μασίφ δρύινη επιφάνεια, ενώ για τον σημειακό φωτισμό πάνω από αυτό κατασκευάζονται μεταλλικά διάτρητα φωτιστικά.

Στο master bedroom, οι ντουλάπες οι οποίες βρίσκονται στον προθάλαμο είναι κατασκευασμένες από σκουρόχρωμη ματ λάκα και μασίφ δρύινα πόμολα. Στο ensuite μπάνιο, δύο «κουτιά» διαφορετικού μήκους και υλικού (τσιμέντο - ξύλο) αλλά ίδιου ύψους, δημιουργούν τη σύνθεση νιπτήρα και αποθηκευτικού επίπλου. Το λευκό παραβάν, τα ξύλινα κομοδίνα και το oversize κρεβάτι με το υφασμάτινο κινούμενο κεφαλάρι, ολοκληρώνουν την minimal εικόνα της κρεβατοκάμαρας.

apartment renovation by normless-p12

Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: normless.gr