Μοντέρνο διαμέρισμα με αυλή στα Τρίκαλα

flat with a back yard-p01

Έργο: Flat with a back yard
Studio: Normless
Design Team: Σάντρα Καλλιάγρα, Μένη Κουρμπέτη, Γρηγόρης Καλλιός
Εμβαδόν: 150 τ.μ.
Περιοχή: Τρίκαλα, Θεσσαλία
Φωτογράφος: Γιώργος Σφακιανάκης

Η νεανική ομάδα μελέτης του studio Normless, σχεδίασε λίγο έξω από την πόλη των Τρικάλων, ένα διαμέρισμα που έχει επιρροές από την ζεστασιά και την θαλπωρή του σκανδιναβικού interior design. 

flat with a back yard-p02
flat with a back yard-p03
flat with a back yard-p04
flat with a back yard-p06
flat with a back yard-p07
flat with a back yard-p08

Το διαμέρισμα των 150 τ.μ. που ανήκει σε ένα νεαρό ζευγάρι, αναπτύσσεται σε ένα επίπεδο με διακριτές ζώνες λειτουργίας. Η ζώνη διημέρευσης διαθέτει ενιαία κουζίνα, τραπεζαρία και καθιστικό με έναν πίσω κήπο. Η ζώνη ύπνου διαθέτει ένα master υπνοδωμάτιο με en suite μπάνιο και δύο παιδικά υπνοδωμάτια με ένα μπάνιο.

Η Σάντρα Καλλιάγρα, η Μένη Κουρμπέτη και ο Γρηγόρης Καλλιός σχεδίασαν την καθαίρεση του μπροστινού τοίχου και την αντικατάσταση του με μία μπαλκονόπορτα πλάτους 6 μέτρων, που ανοίγει στον ιδιωτικό κήπο, προσφέρει μια πλήρη θέα και επιτρέπει στο φυσικό φως να ταξιδέψει στα δωμάτια. Η οροφή της επέκτασης πάνω από την τραπεζαρία και το καθιστικό, καλύφθηκε με ανοιχτόχρωμη ξύλινη στέγη. Στον μεγάλο διάδρομο φιλοξενείται το γραφείο μαζί με μία επιμήκη βιβλιοθήκη και μία εντοιχισμένη ντουλάπα.

flat with a back yard-p07
flat with a back yard-p12
flat with a back yard-p13
flat with a back yard-p14
flat with a back yard-p15
flat with a back yard-p16

Η επιλογή των υλικών, των χρωμάτων, των επίπλων, των φωτιστικών, των ειδικών κατασκευών και των επιλεγμένων διακοσμητικών, χαρίζει στο φωτεινό διαμέρισμα κομψότητα και το αίσθημα της ηρεμίας και της χαλάρωσης.

flat with a back yard-p17

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: normless.gr