Ευρυχωρία και άνεση σε 45 τ.μ.

kvartet by martin architects-p01

Έργο: Kvartet
Studio: Martin Architects
Interior designers: Igor Martin, Olga Novikova
Εμβαδόν: 45 τ.μ.
Περιοχή: Κίεβο, Ουκρανία

Το μικρό διαμέρισμα των 45 τ.μ., βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, στο Κίεβο, σε ένα νεόδμητο συγκρότημα πολυκατοικιών και οι ιδιοκτήτες το αγόρασαν γιατί έχει θέα από ψηλά στην πόλη, με σκοπό την βραχυχρόνια ενοικίασή του.

kvartet by martin architects-p02
kvartet by martin architects-p03
kvartet by martin architects-p04

Για να ικανοποιηθεί η επιθυμία των ιδιοκτητών οι μελετητές του studio Martin Architects έπρεπε να δημιουργήσουν ένα χώρο οπτικά ελκυστικό και λειτουργικό, που θα έχει ευέλικτο εσωτερικό γιατί θα απευθύνεται σε άτομα με διαφορετικές προτιμήσεις και ανάγκες.

Ο σχεδιασμός εστιάστηκε στην δημιουργία ενός ανοικτού χώρου χωρίς σαφή όρια, με την οριοθέτηση να δημιουργείται από τις λεπτομέρειες. Το φυσικό ξύλο του δαπέδου διατηρεί ασαφή τα όρια και χαρίζει την αίσθηση της ζεστασιάς.

kvartet by martin architects-p05
kvartet by martin architects-p06
kvartet by martin architects-p07

Οι αρχιτέκτονες Igor Martin και Olga Novikova, σχεδίασαν σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία και κρεβατοκάμαρα, σε έναν ενιαίο χώρο με μόνο διαχωριστικό ένα γυάλινο χώρισμα που χωρίζει το υπνοδωμάτιο, ενώ βαριές κουρτίνες διατηρούν την ιδιωτικότητα του δωματίου. Μόνο το μπάνιο και η γκαρνταρόμπα έχουν σαφή όρια.

Μεγάλα παράθυρα σε ολόκληρο το ύψος του τοίχου διαδραματίζουν καίριο ρόλο στο εσωτερικό, που γεμίσει με φυσικό φως και θέα. Η χρωματική παλέτα της μικρής κατοικίας στηρίχθηκε στο λευκό, το γκρι, το μαύρο και το δυναμικό πετρόλ που συνδυάζονται με το φυσικό ξύλο.

kvartet by martin architects-p08
kvartet by martin architects-p09

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: martins.com.ua