Λειτουργικότητα και άνεση σε 45 τ.μ.

inch by martin architects-p01

Έργο: Inch Apartment
Studio: Martin architects
Interior designers: Igor Martin, Olga Novikova
Εμβαδόν: 45 τ.μ.
Περιοχή: Κίεβο, Ουκρανία

Οι Ουκρανοί interior designers Igor Martin και Olga Novikova, δεν πιστεύουν ότι απαιτείται συγκεκριμένος συνδυασμός υλικών, όπως το σκυρόδεμα, το σίδερο ή η εμφανής τοιχοποιία, για να δημιουργηθεί βιομηχανική ατμόσφαιρα.

inch by martin architects-p02
inch by martin architects-p03

Το Inch Apartment είναι η πρόταση του studio Martin architects, για την διαμόρφωση ενός μικρού διαμερίσματος που η αστική υφολογία μπορεί να συνδυάσει κομψά χαρακτηριστικά, με υλικά που χρησιμοποιούνται στο industrial design.

Για να υπάρχει σωστή εκμετάλλευση των 45 τ.μ., λειτουργικότητα και επαρκής ελεύθερος χώρος, σχεδιάστηκαν συρόμενα ανοίγματα που επιτρέπουν την διαμόρφωση των χώρων ανάλογα με τις ανάγκες.

inch by martin architects-p05
inch by martin architects-p06

Η εκμετάλλευση κάθε διαθέσιμου χώρου είναι επιβεβλημένη στα μικρά διαμερίσματα. Ευφάνταστες και πρακτικές λύσεις βοηθούν να αυξηθεί η λειτουργικότητα του χώρου. Για παράδειγμα κάτω από το κρεβάτι δημιουργήθηκε ένας μεγάλος αποθηκευτικός χώρος και στον τοίχο της εισόδου μία ξύλινη ειδική κατασκευή εύκολα μετατρέπεται σε ράφια και κρεμάστρες. 

Το πλεονέκτημα του μικρού διαμερίσματος είναι τα μεγάλα του παράθυρα που αφήνουν το άπλετο φυσικό φως να διεισδύσει σε κάθε σημείο του. Το λευκό χρώμα αντανακλά τον ήλιο και αναδεικνύει τα διακριτικά χρώματα και τα διακοσμητικά.

inch by martin architects-p07
inch by martin architects-p08
inch by martin architects-p09

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: martins.com.ua