Φιλόξενο και λειτουργικό διαμέρισμα με βιομηχανικά στοιχεία και Γαλλική φινέτσα

appartement sbl-p01

Έργο: Appartement SBL
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Brengues le Pavec Architectes
Ομάδα μελέτης: Julien Brengues, Lionel Le Pavec
Περιοχή: Μονπελιέ, Γαλλία

Η ριζική ανακαίνιση του διαμερίσματος που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης Μονπελιέ στην ν. Γαλλία, πραγματοποιήθηκε από τό αρχιτεκτονικό γραφείο Brengues le Pavec Architectes.

appartement sbl-p02
appartement sbl-p03
appartement sbl-p04
appartement sbl-p06

Η ανακαίνιση έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνει το χώρο φιλόξενο, λειτουργικό και σύγχρονο. Η νέα διανομή των χώρων επέτρεψε στην ομάδα μελέτης να δώσει στον χώρο πιο αρμονικές αναλογίες και να εκμεταλλευτεί το φυσικό φως με τέτοιο τρόπο ώστε να γεμίσει όλο το διαμέρισμα.

Στον χώρο ημερήσιας διαβίωσης, μία λευκή βιβλιοθήκη που καταλαμβάνει όλο τον τοίχο λειτουργεί ως το επίκεντρο του χώρου, ένα ποδοσφαιράκι κλέβει την ματιά, ενώ το ξύλινο δάπεδο προσφέρει θαλπωρή.

appartement sbl-p07
appartement sbl-p08
appartement sbl-p09
appartement sbl-p11

Επιθυμία των ιδιοκτητών ήταν μία κουζίνα που να επικοινωνεί άμεσα με το σαλόνι και την τραπεζαρία, αλλά παράλληλα να μπορεί να απομονωθεί χωρίς να χάνεται η οπτική επαφή.

Οι αρχιτέκτονες Julien Brengues και Lionel Le Pavec, για να ικανοποιήσουν την επιθυμία των ιδιοκτητών σχεδίασαν τοίχους κατασκευασμένους από χάλυβα και γυαλί και θυμίζουν τα Παρισινά εργαστήρια. Για να τονίσουν την διαφορετική λειτουργία του χώρου έντυσαν το δάπεδο με τσιμεντοπλακάκια.

appartement sbl-p13
appartement sbl-p14
appartement sbl-p15
appartement sbl-p16
appartement sbl-p17

Τα ειδικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα έπιπλα χαρακτηρίζουν το διαμέρισμα. Κανένας χώρος δεν αποτελεί εξαίρεση. Το σαλόνι, η κουζίνα, τα υπνοδωμάτιο, η είσοδος και τα μπάνια, έχουν έπιπλα αποθήκευσης που καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες τους.

Το παιχνίδι των χρωμάτων χαρίζει δυναμικότητα στο διαμέρισμα. Άσπρο, μαύρο, λαδί, πολύχρωμα τσιμεντοπλακάκια συνδυάζονται με το ξύλινο δάπεδο και τον ειδικά μελετημένο φωτισμό, ώστε να προσφέρουν μια ζεστή και ήρεμη ατμόσφαιρα.

appartement sbl-p21
appartement sbl-p22
appartement sbl-p23

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: brengues-lepavec.fr