Μοντέρνο διαμέρισμα με ήρεμη και φιλόξενη ατμόσφαιρα

camping home by ganna-p01

Έργο: Camping@Home
Studio: Ganna design
Design team: Shin-Jie Lin, Ting-Liang Chen
Εμβαδόν: 105 τ.μ.
Περιοχή: Taipei city, Ταϊβάν
Φωτογράφος: Siew Shien Sam

Το διαμέρισμα των 105 τ.μ., βρίσκεται σε προάστιο της πρωτεύουσας της Ταϊβάν, Taipei και το design team του studio Ganna design, το επανασχεδίασε για ένα μεσήλικο ζευγάρι με δύο παιδιά.

camping home by ganna-p02
camping home by ganna-p03
camping home by ganna-p04
camping home by ganna-p05
camping home by ganna-p06-1
camping home by ganna-p07

Σε μια σύγχρονη μητρόπολη με ιαπωνικές αποικιακές περιοχές, πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους και σύγχρονα κτίρια, οι Shin-Jie Lin και Ting-Liang Chen δημιούργησαν έναν εσωτερικό χώρο που κινείται ελεύθερα ανάμεσα στην παράδοση και την σύγχρονη αρχιτεκτονική γραφή.

Το αρχικό σπίτι ήταν πολύ μικρό για να φιλοξενήσει τους φίλους των ιδιοκτητών, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, γι' αυτό χρειάζονταν ένα αρκετά μεγάλο ενιαίο χώρο με ένα στυλ που θα ήταν αποδεκτό από τους περισσότερους ανθρώπους, έτσι ώστε να αισθάνονται οικεία και φιλόξενα.

camping home by ganna-p08
camping home by ganna-p09
camping home by ganna-p11
camping home by ganna-p12

Το σαλόνι δεν είναι το κεντρικό σημείο αυτού του οικογενειακού σπιτιού. Η τραπεζαρία είναι αυτή που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή, καθώς λειτουργεί ως κέντρο συνάντησης και ως χώρος εργασίας για τα παιδιά των ιδιοκτητών.

Τα κομμάτια σιδήρου πάνω από το τραπέζι όχι μόνο επεκτείνουν την οπτική αίσθηση, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως ράφι για να τοποθετήσουν φυτά και λάμπες λαδιού για να διακοσμήσουν τον ενιαίο χώρο.

camping home by ganna-p13
camping home by ganna-p15
camping home by ganna-p16

Η κατοικία είναι γεμάτη άπλετο φυσικό φως, γαλήνη και ηρεμία που της χαρίζουν τα μεγάλα παράθυρα που βλέπουν σε ένα πάρκο με τεράστια δέντρα. Αυτή η ήρεμη και ανενόχλητη ατμόσφαιρα ενέπνευσε την σχεδιαστική ομάδα  του studio Ganna design.

camping home by ganna-p18camping home by ganna-p19

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: ganna-design.com