Σύγχρονο μικρό διαμέρισμα με εκλεπτυσμένο σχεδιασμό

apartmento santo agostinho-p01

Έργο: Apartamento Santo Agostinho
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Piacesi Arquitetos Associados
Αρχιτέκτων: Junior Piacesi
Interior Design: Camila Belisário
Αρχιτέκτων έργου: Gabriela Amarante
Εμβαδόν: 60 τ.μ.
Πόλη: Santo Agostinho, Bello Horizonte, Βραζιλία
Φωτογράφος: Gustavo Xavier

Στο Santo Agostinho, μία από τις καλύτερες γειτονιές της πόλης Bello Horizonte στην Βραζιλία, το αρχιτεκτονικό γραφείο Piacesi, ανέλαβε το interior design ενός διαμερίσματος σε μία τις νεόκτιστες πολυκατοικίες υψηλού επιπέδου της περιοχής.

apartmento santo agostinho-p02
apartmento santo agostinho-p03
apartmento santo agostinho-p04
apartmento santo agostinho-p06

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος είναι ένας νεαρός άνθρωπος με ξεχωριστή προσωπικότητα που ασχολείται ως στυλίστας γυναικείας μόδας. Με δεδομένη την αγάπη του στην υψηλή αισθητική, ζήτησε από τους μελετητές, η κατοικία του να είναι σύγχρονη, φιλική και κομψή.

Ο αρχιτέκτων Junior Piacesi πρότεινε ένα μινιμαλιστικό σχέδιο με βιομηχανικό στυλ. Η παρέμβαση βασίστηκε σε λύσεις που παρείχαν την καλύτερη δυνατή σχέση κόστους / οφέλους.

apartmento santo agostinho-p07
apartmento santo agostinho-p08
apartmento santo agostinho-p09

Η μελετητική ομάδα συνδύασε μινιμαλιστική γραμμή με σύγχρονο και εκλεπτυσμένο σχεδιασμό. Η πρόταση ήταν να αξιοποιηθούν πλήρως τα 60 τετραγωνικά μέτρα της υφιστάμενης διάταξης με τρόπο που να ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες και τις προσδοκίες του ιδιοκτήτη.

Ο νεαρός επιχειρηματίας ήθελε έναν χώρο που θα μπορούσε να εργαστεί, να ηρεμήσει και να δεχτεί φίλους. Για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες του, οι μελετητές δημιούργησαν ήταν καλά οριοθετημένες περιοχές που εξυπηρετούν τις καθημερινές λειτουργίες και τις λειτουργικές ανάγκες του.

apartmento santo agostinho-p11
apartmento santo agostinho-p12
apartmento santo agostinho-p13

Κείμενο: Μαρία Λελεδάκη
Κατηγορία: Αρχιτεκτονική
Πηγή: piacesi.com