Κατοικία στο Αλεποχώρι

alepochori residence-p01

Έργο: Alepochori Residence
Αρχιτεκτονική μελέτη: DEZONE ARCHI+
Αρχιτεκτονική επίβλεψη και σχεδιασμός: Τάσος Χριστοφιλόπουλος
Συνεργάτης αρχιτέκτονας: Γιώργος Λέκκας
Περιοχή: Αλεποχώρι, Μέγαρα, Αττική

Φωτογραφία: Παναγιώτης Βουμβάκης

Η εξοχική κατοικία που σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο DEZONE ARCHI+ βρίσκεται στην περιοχή του Αλεποχωρίου Μεγάρων, σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από τον Κορινθιακό κόλπο.

alepochori residence-p02
alepochori residence-p03
alepochori residence-p04

Η ομάδα της DEZONE κλήθηκε να ανακαινίσει τους υφιστάμενους χώρους των 46 τ.μ. και να τους επεκτείνει, δημιουργώντας μία αυτόνομη εξοχική κατοικία 90 τ.μ., για την καλοκαιρινή κυρίως περίοδο.

Η θέση του κτιρίου επιτρέπει την οπτική επαφή με την θάλασσα και τα Γεράνια όρη και η επέκταση των χώρων που σχεδιάστηκαν στις υφιστάμενες βεράντες της κατοικίας, έγινε με γνώμονα την θέα προς την θάλασσα και το βουνό αντίστοιχα.

alepochori residence-p06
alepochori residence-p07
alepochori residence-p08

Τα μεγάλα ανοίγματα στις προσθήκες και η χρήση των φυσικών υλικών αποδομούν τα όρια εξωτερικού και εσωτερικού χώρου κάνοντας ταυτόχρονα την κατοικία ευέλικτη στις εναλλαγές των εποχών.

Ο χώρος του καθιστικού και της τραπεζαρίας τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προέκταση της βεράντας, ενώ τους χειμερινούς μήνες το τζάκι και η φυσική πέτρα προσδίδουν μία αίσθηση ζεστασιάς.

alepochori residence-p09
alepochori residence-p11
alepochori residence-p12
alepochori residence-p13
alepochori residence-p14

Ο τρόπος με τον οποίο έχουν χρησιμοποιηθεί τα φυσικά ξύλα, οι επενδύσεις πέτρας και τα έπιπλα φέρνουν την αύρα της θάλασσας και του βουνού στον χώρο παρουσιάζοντας ταυτόχρονα έναν σύγχρονο και ελκυστικό χαρακτήρα.

alepochori residence-p16
alepochori residence-p17

Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: dezone.gr, ktirio.gr