Ονειρεμένο ρετιρέ υψηλών προδιαγραφών με πανοραμική θέα

pano penthouse-p01

Έργο: Pano Penthouse
Interior Designer & Landscape Designer: Ayutt and Associates design
Αρχιτέκτων: Ayutt Mahasom
Design Team: Suvatthana Satthbannasuk, Sasivimol Utisup
Εμβαδόν: 600 τ. μ.
Περιοχή: Bangkok, Ταϊλάνδη
Photographs: Piyawut Srisakul

Το Pano Penthouse βρίσκεται στον 53ο - 55ο όροφο του ουρανοξύστη υψηλών προδιαγραφών The Pano που βρίσκεται στην Μπανγκόκ και είναι το τέταρτο υψηλότερο διαμέρισμα στην Ταϊλάνδη.

pano penthouse-p02
pano penthouse-p03
pano penthouse-p04pano penthouse-p07
pano penthouse-p08
pano penthouse-p09
pano penthouse-p11
pano penthouse-p12
pano penthouse-p13

Η αρχιτεκτονική εταιρεία AAd (Ayutt and Associates) σχεδίασε αυτό το ρετιρέ με στόχο να δημιουργήσει έναν φιλόξενο χώρο που θα επιτρέψει στην ζωή της οικογένειας, να κινείται συνέχεια μεταξύ της πόλης και της φύσης.

Ο στόχος του σχεδιασμού ήταν να προσφέρει έναν σύγχρονο και πολυτελή τρόπο ζωής που θα εκμεταλλεύεται την πανοραμική θέα προς τον ιστορικό ποταμό Chao Phraya. Παράλληλα ο σχεδιασμός δημιουργεί ξεκάθαρους ιδιωτικούς και κοινωνικούς χώρους διαβίωσης.

pano penthouse-p16
pano penthouse-p17
pano penthouse-p18
pano penthouse-p19
pano penthouse-p21
pano penthouse-p22

Το ρετιρέ PANO έχει σχεδιαστεί ως μία απόλυτα ιδιαίτερη κατοικία στον ουρανοξύστη, αφού παρέχει ιδιωτικούς υπαίθριους χώρους που συναντώνται σε μονοκατοικίες, όπως: βεράντα, κήπο και πισίνα.

Το διαμέρισμα αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα. Στο πρώτο και στο τρίτο επίπεδο βρίσκεται η κοινωνική ζώνη, ενώ στο δεύτερο επίπεδο αναπτύσσεται η ιδιωτική ζώνη με τα υπνοδωμάτια, τον ξενώνα, το παιδικό δωμάτιο, τον χώρο εργασίας και τα μπάνια. 

pano penthouse-p23
pano penthouse-p24
pano penthouse-p25
pano penthouse-p26
pano penthouse-p27

Η μεγάλης κλίμακας αρχιτεκτονική τροποποίηση που εφαρμόζεται στην αρχική διάταξη του ρετιρέ είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία εξαιρετικών χώρων που συνδυάζουν την σύγχρονη αρχιτεκτονική με παραδοσιακά στοιχεία της Ταϊλάνδης που χαρίζουν καλή ενέργεια στους χώρους.

Γίνεται σαφές ότι οι κήποι γύρω από τους ιδιωτικούς χώρους αποσκοπούν όχι μόνο στην ενίσχυση της οπτικής ποιότητας αλλά και στην ενθάρρυνση της οικογένειας και των φιλοξενούμενων να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την οικογενειακή θαλπωρή.

pano penthouse-p32pano penthouse-p33
pano penthouse-p34
pano penthouse-p35

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: aad-design.com