Νεανικό, τολμηρό και μοντέρνο διαμέρισμα

studio f22 by zrobym-p01

Έργο: Studio f22
Studio: Zrobym architects
Project leader: Alexey Korablev
Αρχιτέκτων: Iryna Sotnikava
Εμβαδόν: 72 τ.μ.
Περιοχή: Minsk, Λευκορωσία
Φωτογράφος: Aleksandr Konochenko

Ο σχεδιασμός ενός minimal διαμερίσματος με βιομηχανικά στοιχεία ήταν το πρώτο που σκέφτηκε ο αρχιτέκτων Alexey Korablev όταν πρωτομπήκε στο νεόκτιστο διαμέρισμα, με τα ψηλά ταβάνια και την εκπληκτική θέα από τα μεγάλα παράθυρα.

studio f22 by zrobym-p02
studio f22 by zrobym-p03
studio f22 by zrobym-p04
studio f22 by zrobym-p06

Για να ισορροπήσει τα σκληρά υλικά κατασκευής, όπως π.χ. το σκυρόδεμα, η αρχιτέκτων Iryna Sotnikava, χρησιμοποίησε έπιπλα και υφάσματα που δημιουργούν ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον. Η επιλογή του μασίφ ξύλινου δαπέδου προσθέτει στην τελική εικόνα και το στοιχείο της φινέτσας.

Το έργο είναι νεανικό, τολμηρό, μοντέρνο και παρά το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε με περιορισμένο οικονομικό προϋπολογισμό, διαθέτει όχι μόνο όσα είναι απαραίτητα σε έναν σύγχρονο τρόπο ζωής, αλλά και στοιχεία που χαρίζουν απόλαυση, όπως ο οικιακός κινηματογράφος.

studio f22 by zrobym-p07
studio f22 by zrobym-p08
studio f22 by zrobym-p09
studio f22 by zrobym-p11

Οι μελετητές του studio Zrobym architects αναζήτησαν τα στοιχεία εκείνα που θα αναδείκνυαν την μοναδικότητα των χώρων και που θα αντικατόπτριζαν τις επιθυμίες της νέας οικογένειας που αρνήθηκε να ζήσει με τους παλιούς κανόνες και αναζήτησε μια αντανάκλαση των αξιών της στο δικό της διαμέρισμα.

studio f22 by zrobym-p12
studio f22 by zrobym-p13
studio f22 by zrobym-p14

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: zrobym.by