Θέα, διακριτική πολυτέλεια και διαφάνεια

npl penthouse by olgap01

Έργο: NPL. Penthouse
Interior Design: Olga Wood DESIGN
Αρχιτέκτων: Olga Akulova

Περιοχή: Κιεβο, Ουκρανία
Φωτογραφία: Andrey Avdeenko

Σε ένα νεόκτιστο ρετιρέ που βρίσκεται στον 30ο όροφο του κτιριακού συγκροτήματος Novopecherskie Lipki, στο Κίεβο, η interior designer Olga Akulova, δημιούργησε για τον νεαρό ιδιοκτήτη, έναν χώρο χωρίς φαινομενικά όρια, στον οποίο θα μπορεί να χαλαρώσει ή να δεχτεί τους φίλους του για φαγητό ή για κάποιο ξέφρενο πάρτι.

npl penthouse by olgap02
npl penthouse by olgap03
npl penthouse by olgap04
npl penthouse by olgap06
npl penthouse by olgap07
npl penthouse by olgap08
npl penthouse by olgap09
npl penthouse by olgap12

Ο νεαρός ιδιοκτήτης, που ζούσε στην Ισπανία και τώρα ζει τον περισσότερο χρόνο στη Λετονία, ζήτησε έναν ανοιχτό χώρο με φυσικά υλικά και σύστημα Smart Home, το οποίο μπορεί να ελέγξει τη θερμοκρασία, το σύστημα ασφάλειας, τον φωτισμό και την τηλεόραση του διαμερίσματος.

Το  εμφανές σκυρόδεμα και οι γυάλινοι τοίχοι, που επιτρέπουν στο φως, στην θέα και στις καιρικές συνθήκες με τις αέναες αλλαγές τους να εισχωρήσουν βαθιά στο διαμέρισμα, ήταν το ερέθισμα στον σχεδιασμό.  

npl penthouse by olgap13
npl penthouse by olgap14
npl penthouse by olgap16
npl penthouse by olgap17
npl penthouse by olgap18
npl penthouse by olgap19
npl penthouse by olgap21
npl penthouse by olgap22

Φυσικά υλικά, όπως το γυαλί, ξύλο της βελανιδιάς και της δρυός, η λαμαρίνα, που χρησιμοποιήθηκε ως πάγκος στο νησί της κουζίνας, ο κήπος στον τοίχο του μπάνιου, ακόμη και το ξύλινο μπάνιο "Agape", αποδεικνύουν την οικολογική συνείδηση του ιδιοκτήτη.

Η διαφάνεια είναι στοιχείο που χαρακτηρίζει το διαμέρισμα. Η διαφάνεια που αποκαλύπτει, αντί να τρομάξει την Olga Akulova γίνεται όπλο στα χέρια της, φέροντας τους ιδιωτικούς χώρους σε πρώτο πλάνο, αναδεικνύοντας έτσι την αγάπη του νεαρού άντρα προς την μόδα και τα ακριβά αξεσουάρ.

npl penthouse by olgap24
npl penthouse by olgap25
npl penthouse by olgap26
npl penthouse by olgap27
npl penthouse by olgap28
npl penthouse by olgap29
npl penthouse by olgap31

Ο σχεδιασμός είναι εσωστρεφής, αφού οι καναπέδες γυρίζουν την πλάτη τους στα τεράστια ανοίγματα. Επιλογή συνειδητή ώστε η εκπληκτική θέα στην πόλη, τον ποταμό Δνείπερο και τον ουρανό, να εκπλήσσει συνέχεια και όχι να γίνει μέρος της ρουτίνας.

npl penthouse by olgap32

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: olhawoodinteriors.com