Κομψότητα στους τόνους του γκρι

river place by akihaus-p01

Έργο: River Place
Studio: akiHAUS Design Studio
Designers: Lawrence Puah, Jenny Phumthida, Ash Ashhiin
Περιοχή: Σιγκαπούρη

Πολλοί είναι αντίθετοι στην σκέψη να έχουν ένα σπίτι που επικρατεί το μαύρο και οι αποχρώσεις του γκρι, γιατί πιστεύουν ότι τα σκούρα χρώματα κάνουν ένα χώρο να φαίνεται μικρότερος και αφιλόξενος.

river place by akihaus-p02
river place by akihaus-p03
river place by akihaus-p04
river place by akihaus-p05
river place by akihaus-p07
river place by akihaus-p08
river place by akihaus-p09

Η παλέτα των σκούρων χρωμάτων μπορεί πραγματικά να δημιουργήσει έναν ζεστό, ιδιαίτερο και αριστοκρατικό χώρο, ενώ και η ελάχιστη χρήση χρώματος δίνει ένταση και δυναμιτίζει το περιβάλλον.

Το design team του akiHAUS Design Studio, Lawrence Puah, Jenny Phumthida και Ash Ashhiin, ανέλαβε την ριζική ανακαίνιση του διαμερίσματος, με στόχο την δημιουργία ενός μοντέρνου και ζεστού χώρου, που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες ενός ζευγαριού και των τριών παιδιών του. 

river place by akihaus-p11
river place by akihaus-p12
river place by akihaus-p14
river place by akihaus-p16
river place by akihaus-p17
river place by akihaus-p18
river place by akihaus-p19

Οι σχεδιαστές οραματίστηκαν έναν άνετο ενιαίο χώρο ημερήσιας χρήσης, που θα επιτρέπει την επαφή και την χαλάρωση της οικογένειας και των φίλων τους. Ο ενιαίος χώρος με το καθιστικό και την τραπεζαρία, ντύθηκε στα μαύρα και απολαμβάνει την κομψότητα που του χαρίζουν τα επιλεγμένα έπιπλα, τα φωτιστικά και ο συνδυασμός του φυσικού ξύλου, του δέρματος και των χρωμάτων.

Η λευκή κουζίνα, έρχεται σε χρωματική αντίθεση με τον χώρο ημερήσιας διαβίωσης. Λευκό, γκρι, ανοιχτόχρωμο ξύλο και μαύρο σε επιλεγμένα σημεία, χαρίζουν μία ανάλαφρη εικόνα και μία αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας. 

river place by akihaus-p21river place by akihaus-p23river place by akihaus-p26river place by akihaus-p28river place by akihaus-p31river place by akihaus-p33

Ξεφεύγοντας από τη σκοτεινή ατμόσφαιρα του καθιστικού, οι ιδιωτικοί χώροι, είναι σχεδιασμένοι για να δημιουργούν την αίσθηση της θαλπωρής, της οικειότητας και της ζεστασιάς.

Ο αρχιτέκτων Lawrence Puah πιστεύει ότι το ξύλο ταιριάζει καλύτερα στους ιδιωτικούς χώρους, γιαυτό σχεδίασε στα υπνοδωμάτια πλατφόρμες από ξύλο teak, οι οποίες συνεχίζουν μέχρι την οροφή – δημιουργώντας ζεστό κουκούλι σε σχήμα C.

river place by akihaus-p36river place by akihaus-p37

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: akihaus.com, lookboxliving.com.sg