Ανακαίνιση Αθηναϊκού διαμερίσματος σε κτίριο του ‘50

an apartment with a box-p01

Έργο: An apartment with a box
Studio: WE design
Αρχιτέκτων: Φίλιππος Φωτιάδης
Εμβαδόν: 220τ.μ.
Περιοχή: Αθήνα, Αττική
Φωτογράφος: Γιώργος Βδοκάκης

Ο αρχιτέκτων Φίλιππος Φωτιάδης ανέλαβε να ανακαινίσει ένα Αθηναϊκό διαμέρισμα 220 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται σε κτίριο του 1950, διατηρώντας παράλληλα στοιχεία της υπάρχουσας αρχιτεκτονικής και διακόσμησης.

an apartment with a box-p02an apartment with a box-p03an apartment with a box-p04an apartment with a box-p06

Όσον αφορά τη διάταξη, διατηρήθηκαν οι χώροι του καθιστικού και της τραπεζαρίας, ενώ έγιναν περιορισμένες τροποποιήσεις στα τρία υπάρχοντα υπνοδωμάτια.

Εκτεταμένες αλλαγές έγιναν στους χώρους βοηθητικής χρήσης, με την κατασκευή μίας νέας κουζίνα, ενός WC, ενός αυτόνομου δωματίου υπηρεσίας με μπάνιο και νέους αποθηκευτικούς χώρους.

an apartment with a box-p07an apartment with a box-p08an apartment with a box-p09an apartment with a box-p11

Οι χώροι βοηθητικής χρήσης καταλαμβάνουν ένα κεντρικό «κιβώτιο» που χωρίζει την ημερήσια ζώνη (καθιστικό, τραπεζαρία) από την ζώνη διανυκτέρευσης που βρίσκεται στο πίσω μέρος του διαμερίσματος.

an apartment with a box-p12

Κείμενο: Μαρία Λελεδάκη
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: wedesign.gr