Το βιομηχανικό loft του συλλέκτη

artists loft by mass operations-p01

Έργο: Artist’s Loft
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Mass Operations
Design Team: Viviano Villarreal-Buerón
Εμβαδόν: 220 τ.μ.
Περιοχή: Chai Wan, Hong Kong Island, Χονγκ Κονγκ
Φωτογράφος: Jonathan Maloney

Σε μία πόλη που οι τιμές για τα νέα διαμερίσματα είναι από εξαιρετικά υψηλές, η μετατροπή βιομηχανικών χώρων είναι πολύ δημοφιλής για όσους αναζητούν ιδιαίτερους χώρους και προσιτούς προϋπολογισμούς.

artists loft by mass operations-p02artists loft by mass operations-p03artists loft by mass operations-p04artists loft by mass operations-p07artists loft by mass operations-p08artists loft by mass operations-p09artists loft by mass operations-p11

Το Artist’s Loft, που βρίσκεται στην βιομηχανική ζώνη της πόλης Chai Wan στο Χονγκ Κονγκ, είναι έργο του Viviano Villarreal-Buerón, ιδρυτή του αρχιτεκτονικού γραφείου Mass Operations.

Ο ιδιοκτήτης του loft είναι συλλέκτης. ως εκ τούτου η επιθυμία του ήταν να μπορέσει να προβάλει την συλλογή των έργων τέχνης και των βιβλίων που διαθέτει, ενώ παράλληλα ήθελε να φιλοξενήσει επισκέπτες, σε ένα ευρύχωρο και άνετο περιβάλλον, με θέα στην πόλη.

artists loft by mass operations-p12artists loft by mass operations-p14artists loft by mass operations-p16-1artists loft by mass operations-p17

Ο αρχιτέκτων Viviano Villarreal-Buerón, για να διαχωρίσει τις ζώνες διαβίωσης και ύπνου, χρησιμοποίησε έναν τοίχο ο οποίος δεν καταλαμβάνει όλο το ύψος του χώρου, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στο φως και στον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα, προφυλάσσοντας παράλληλα την ιδιωτικότητα.

Τα στοιχεία ανοίγματος και κλεισίματος χρησιμοποιούνται για την απόκρυψη και την αποκάλυψη χώρων. Η κουζίνα μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει με μεγάλα συρόμενα χωρίσματα και δημιουργούν ένα δυναμικό στοιχείο στο καθιστικό, ενώ η κρεβατοκάμαρα χρησιμοποιεί μια κουρτίνα για να κρύψει ή να αποκαλύψει την ντουλάπα.

artists loft by mass operations-p18artists loft by mass operations-p19

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: massoperations.com