Διαμέρισμα στο Ponte Vecchio

k house in firenze-p01

Έργο: K House in Firenze
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Pierattelli Architetture
Αρχιτέκτων: Massimo Pierattelli
Design Team: Claudio Pierattelli, Antonio Saporito, Andrea Pierattelli
Εμβαδόν: 130 τ.μ.
Περιοχή: Φλωρεντία, Ιταλία
Φωτογράφος: Matteo Zita, Iuri Niccolai

Η κεντρική θέση του διαμερίσματος, που βρίσκεται στην Φλωρεντία, σε μία από τις πιο όμορφες και ιστορικές πόλεις του κόσμου, αλλά και η συγκλονιστική θέα που έχει προς το διάσημο Ponte Vecchio, το καθιστούν μοναδικό.

k house in firenze-p02k house in firenze-p03k house in firenze-p04k house in firenze-p05

Από το μεγάλο παράθυρο του σαλονιού, που μετατρέπετε σε έναν αναγεννησιακό πίνακα ζωγραφικής, η θέα, το φυσικό φως και ο ήχος του νερού, πλημμυρίζουν το διαμέρισμα κρατώντας ευχάριστα τη φασαρία της πόλης αρκετά κοντά για να δημιουργείται ευχάριστη ζωντάνια, αλλά αρκετά μακριά για να διατηρείται η ηρεμία.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Pierattelli Architetture επανασχεδίασε το διαμέρισμα των 130 τ.μ., για μια οικογένεια Ιταλών επιχειρηματιών, δίνοντας έμφαση στην διακριτική πολυτέλεια.

k house in firenze-p06k house in firenze-p07k house in firenze-p08

Η ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες γίνεται αντιληπτή σε κάθε σημείο του διαμερίσματος. Από την επίπλωση, όπου όλα είναι χειροποίητα και κατασκευασμένα από τοπικούς τεχνίτες, μέχρι τα υψηλής ποιότητας υλικά και τις επενδύσεις των επίπλων.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι αποχρώσεις του λευκού και του μπλε σε διάφορες αποχρώσεις, που δημιουργούν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα που τονίζει την μινιμαλιστική διακόσμηση των δωματίων. Η κομψότητα του συνόλου των στοιχείων δίνει μια σύγχρονη πινελιά και ένα εκλεπτυσμένο περιβάλλον. 

k house in firenze-p09k house in firenze-p11k house in firenze-p12

Κείμενο: Στέλλα Βαρδαξόγλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: pierattelliarchitetture.it