Νεανικό διαμέρισμα 35 τ.μ. για δύο αρχιτέκτονες

55 zar by replus design-p01

Έργο: 55_ZAR
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Replus Design Bureau
Αρχιτέκτονες: Khrystyna Badzyan, Dmytro Sorokevych
Εμβαδόν: 35 τ.μ.
Περιοχή: Lviv, Ουκρανία
Φωτογράφος: Maksim Sosnov

Δύο νέοι αρχιτέκτονες αποφάσισαν να μετατρέψουν ένα πολύ παλιό διαμέρισμα που βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς Ουκρανικής πόλης Lviv, σε ένα νεανικό χώρο που θα προβάλει τον ρυθμό και τον τρόπο ζωής τους.

55 zar by replus design-p0255 zar by replus design-p0355 zar by replus design-p0455 zar by replus design-p0655 zar by replus design-p0755 zar by replus design-p09

Οι αρχιτέκτονες Khrystyna Badzyan και Dmytro Sorokevych ήθελαν να δημιουργήσουν έναν σύγχρονο και λειτουργικό χώρο σε μόλις 35 τ.μ.. Για να το πετύχουν αυτό έπρεπε να εκμεταλλευτούν κάθε διαθέσιμο τετραγωνικό εκατοστό.

Το πλαστικοποιημένο κόντρα πλακέ μαζί με τους καθρέφτες που προσθέτουν όσο το δυνατόν περισσότερο φως, μεγαλώνοντας παράλληλα τον χώρο ήταν τα κύρια υλικά τους. Όλα τα έπιπλα σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν ειδικά για το μικρό διαμέρισμα, έτσι ώστε να γεμίζουν κάθε γωνιά.

55 zar by replus design-p1155 zar by replus design-p1255 zar by replus design-p1355 zar by replus design-p1455 zar by replus design-p15

Κατά τη διάρκεια της ανακατασκευής, οι αρχιτέκτονες του γραφείου Replus Design Bureau, θέλησαν να διατηρήσουν όλη την αυθεντικότητα που χαρίζουν τα παλιά υλικά, γι' αυτό διατήρησαν την παλιά τοιχοποιία όπως ήταν, συντήρησαν το παλιό αυστριακό παρκέ και στο μπάνιο χρησιμοποίησαν παλιά σοβιετικά υαλότουβλα.

Οι αρχιτέκτονες για να διαιρέσουν το μονόκλινο δωμάτιο σε διαφορετικές ζώνες - ανέβασαν το κρεβάτι σε υψηλότερο επίπεδο, κρύβοντάς το οπτικά. Η μικρή κουζίνα περιελάμβανε όλα τα απαραίτητα στοιχεία ενώ η μεγάλη νησίδα γίνεται το κέντρο επικοινωνίας.

55 zar by replus design-p1655 zar by replus design-p1755 zar by replus design-p1855 zar by replus design-p2155 zar by replus design-p22

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: replus.com.ua