Χώρος γεμάτος ενέργεια με zen ατμόσφαιρα

casa dm by stefano vigano-p01

Έργο: Casa DM
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Viganò Associati
Designer: Stefano Viganò
Περιοχή: Tirano, Sondrio, Ιταλία
Φωτογράφος: Marcello Mariana

Ο αρχιτέκτων Stefano Viganò ανέλαβε την ανακαίνιση της κατοικίας που βρίσκεται στην πόλη των Ιταλοελβετικών συνόρων Tirano, με στόχο την δημιουργία μιας σύγχρονης και ζεστής ατμόσφαιρας.

casa dm by stefano vigano-p02casa dm by stefano vigano-p03casa dm by stefano vigano-p04casa dm by stefano vigano-p06casa dm by stefano vigano-p07casa dm by stefano vigano-p08

Με δεδομένη την διατήρηση της διαρρύθμισης των δωματίων - εξαιρουμένων των μπάνιων- η μελετητική ομάδα του studio Viganò Associati κινήθηκε στην αναδιοργάνωση του ανοιχτού χώρου ημερήσιας χρήσης.

Το σαλόνι είναι το κέντρο του χώρου, μια ευχάριστη περιοχή γύρω από το τζάκι, που χωρίζει την τραπεζαρία από τη μία πλευρά και τον χώρο μελέτης από την άλλη.

casa dm by stefano vigano-p09casa dm by stefano vigano-p11casa dm by stefano vigano-p12casa dm by stefano vigano-p13casa dm by stefano vigano-p14

Η κουζίνα-νησίδα χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη μίας σιδερένιας πέργκολας που σχεδιάστηκε για να αποκατασταθεί η ισορροπία του μεγάλου ύψους, στην αντίθετη πλευρά ο χώρος μελέτης με την μεγάλη βιβλιοθήκη, απομονώνεται διακριτικά από το υπόλοιπο περιβάλλον από μια μεγάλη πόρτα από σίδηρο και γυαλί.

Μια σκάλα από σίδερο και ξύλο συνδέει το επίπεδο του καθιστικού με το μεσοπάτωμα που χρησιμοποιείται ως χώρος χαλάρωσης και στον οποίο τοποθετήθηκε το home cinema. 

Επαναχρησιμοποιημένο ξύλο ελάτου, βελανιδιά, σίδηρος, γυαλί και πέτρα, είναι τα φυσικά υλικά που επιλέχθηκαν και που χαρίζουν στον χώρο μία ιδιαίτερη εικόνα και zen ατμόσφαιρα.

casa dm by stefano vigano-p16casa dm by stefano vigano-p17casa dm by stefano vigano-p18casa dm by stefano vigano-p19casa dm by stefano vigano-p21casa dm by stefano vigano-p22

Κείμενο: Μαρία Λελεδάκη
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: viganoassociati.it