Μετατροπή διώροφης αποθήκης σε studio στον Βοτανικό

metatropi diorofis apothikis se studio ston votaniko-p01

Έργο: Μετατροπή Διώροφης Αποθήκης σε Studio
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Point Of New Ideas Architects
Αρχιτέκτονες: Σοφία Καλλέα, Αλκμήνη Τζίμα
Εμβαδόν: 42 τμ
Περιοχή: Βοτανικός, Αθήνα

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Point Of New Ideas Architects ανέλαβε την μετατροπή του διπλού υπόγειου χώρου πολυκατοικίας, μιας αδιαμόρφωτης αποθήκης (με διπλή ανεξάρτητη είσοδο), σε χώρο διαβίωσης.

metatropi diorofis apothikis se studio ston votaniko-p02metatropi diorofis apothikis se studio ston votaniko-p03metatropi diorofis apothikis se studio ston votaniko-p04

Το έργο, που βρίσκεται στον Βοτανικό, αποτέλεσε ένα δύσκολο εγχείρημα μικρής κλίμακας, εξαιτίας των εγγενών χαρακτηριστικών του χώρου. Μικρή επιφάνεια κάτοψης, διάσπαση του χώρου σε 3 επίπεδα, έλλειψη φυσικού φωτισμού, εργολαβικές κακοτεχνίες και έλλειψη υποδομών κατοίκησης, ήταν κάποια από τα προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν.

Ζητούμενο ήταν η διαμόρφωση ενός dressing room που να καλύπτει τις υπέρογκες ανάγκες αποθηκευτικού χώρου καλλιτεχνικών ενδυμασιών και ενός γραφειακού χώρου.

metatropi diorofis apothikis se studio ston votaniko-p06metatropi diorofis apothikis se studio ston votaniko-p07metatropi diorofis apothikis se studio ston votaniko-p08

Οι αρχιτεκτόνισσες Σοφία Καλλέα και Αλκμήνη Τζίμα, τοποθέτησαν το dressig room στο 2ο υπόγειο, με άμεση πρόσβαση από τον εσωτερικό κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας και το γραφείο στο 1ο υπόγειο, ως χρήση που προδιαθέτει το χρήστη για απομόνωση και ησυχία. Η βασική ανεξάρτητη είσοδος του ισογείου, λειτουργεί σχεδόν αποκλειστικά ως ένα καλωσόρισμα.

Χρήσιμα εργαλεία στη μεταμόρφωση του χώρου από σκοτεινό και κρύο υπόγειο, σε χώρο καλλιτεχνικής δημιουργίας και περιστασιακής διαβίωσης, ήταν τα ζεστά υλικά, η σωστή χρήση τεχνητού φωτισμού και η ανάδειξη των προσωπικών αντικειμένων της πελάτισσας.

metatropi diorofis apothikis se studio ston votaniko-p09metatropi diorofis apothikis se studio ston votaniko-p11

Δημοσίευση: Μαρία Λελεδάκη
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: poniarchitects.gr