Εκλεπτυσμένο και ανεπιτήδευτο διαμέρισμα

chic meets casual-p01

Έργο: Chic meets casual
Studio: Aviram - Kushmirski
Design team: Oshri Aviram, Dana Kushmirski
Εμβαδόν: 150 τ.μ.
Περιοχή: Tel Aviv, Ισραήλ

Το γραφείο Aviram – Kushmirski, ανέλαβε τον επανασχεδιασμό του διαμερίσματος που βρίσκεται σε πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών στο Τελ Αβίβ.

chic meets casual-p02chic meets casual-p03chic meets casual-p06chic meets casual-p07chic meets casual-p08chic meets casual-p09chic meets casual-p10

Ο χώρος της ημερήσιας διαβίωσης σχεδιάστηκε με στόχο να παρέχει την μέγιστη αξιοποίηση της θέας. Οι διαφορετικές ζώνες διαβίωσης στον δημόσιο χώρο και οι λειτουργίες τους είναι σαφώς καθορισμένες, με πλήρη διαχωρισμό από τους ιδιωτικούς χώρους.

Ο γεωμετρικός σχεδιασμός των ειδικών κατασκευών, τα υλικά και ο τρόπος παρουσίασής τους, είναι μία σπουδή στον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν στο φως.  

chic meets casual-p11chic meets casual-p12chic meets casual-p14chic meets casual-p16chic meets casual-p18chic meets casual-p19chic meets casual-p21chic meets casual-p22chic meets casual-p23

Η ιδέα του σχεδιασμού του Oshri Aviram και της Dana Kushmirski, βασίζεται στην αμοιβαία σχέση μεταξύ chic και casual. Είναι κομψό, αλλά όχι επίσημο. εκλεπτυσμένο αλλά όχι επιτηδευμένο. Κομψό με ευφάνταστο σχεδιασμό και υλικά που δεν συναντιούνται εύκολα.

Η χρησιμοποίηση στοιχείων που δίνουν έντονο στίγμα με την παρουσία στο χώρο και ο σχεδιασμός με ιδιαίτερη έμφαση στην ακριβή και καθαρή μορφή, δημιουργεί μία αρμονική σύνθεση.

chic meets casual-p24chic meets casual-p26chic meets casual-p27chic meets casual-p29-1chic meets casual-p28chic meets casual-p31

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: oshridana.com