Μοντέρνο loft σε υπεραιωνόβιο επαγγελματικό κτίριο

mcalpin loft-p01

Έργο: McAlpin Loft
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Ryan Duebber Architect
Design team: Ryan Duebber, Joel James
Εμβαδόν: 278,74 τ.μ.
Περιοχή: Cincinnati, Οχάιο, USA
Φωτογράφος: RVP Photography

Το διαμέρισμα, που βρίσκεται στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή του Cincinnati, καταλαμβάνει τον τρίτο και τελευταίο όροφο ενός ιστορικού εμπορικού κτιρίου, στο οποίο το 1880 μετακόμισε ο McAlpin το κατάστημά του, για να γίνει σύμβολο για περισσότερο από έναν αιώνα.

mcalpin loft-p22mcalpin loft-p02mcalpin loft-p03mcalpin loft-p04mcalpin loft-p05mcalpin loft-p06-27mcalpin loft-p08

Το ζευγάρι των ιδιοκτητών, που αποφάσισε να μετακομίσει στο κέντρο του Σινσινάτι, λίγα μόλις τετράγωνα με τα πόδια από την εργασία, ανέθεσε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Ryan Duebber Architect την ανακαίνιση του χώρου με στόχο να δημιουργηθεί ένα μοντέρνο και αυθεντικό loft, που θα διαθέτει μια βιομηχανική αλλά εκλεπτυσμένη αισθητική.

Με δεδομένο ότι υπάρχουν δύο μόνο πηγές φυσικού φωτός και αέρα και αυτές βρίσκονται στα άκρα του ιδιαίτερα μακρόστενου χώρου, πλάτους 7,62 μ. και βάθους 36,58 μ., ο δεύτερος στόχος ήταν να μεγιστοποιηθεί η χρήση του φυσικού φωτισμού και αερισμού ώστε να διεισδύσει στους κύριους χώρους διαβίωσης.

mcalpin loft-p09mcalpin loft-p11mcalpin loft-p12mcalpin loft-p13mcalpin loft-p14mcalpin loft-p16

Για να ικανοποιηθεί η επιθυμία των ιδιοκτητών που ήθελαν στοιχεία από ένα αυθεντικό loft, οι μελετητές Ryan Duebber και Joel James, καθαίρεσαν τον σοβά από τον έναν τοίχο, φέρνοντας στην επιφάνεια τα τούβλα.

Αυτός ο τοίχος αποκαλύπτει την ιστορία των κτιρίων, καθιερώνει την παλέτα των υλικών και λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για όλους τους χώρους του διαμερίσματος. Παράλληλα μετατρέπετε σε μία γκαλερί έργων τέχνης, με τέτοιο τρόπο ώστε να θυμίζει έντονα street art.

mcalpin loft-p17mcalpin loft-p18mcalpin loft-p19mcalpin loft-p21

Για να γίνει καλύτερη διαχείριση του φυσικού φωτισμού και αερισμού, το σαλόνι, η κουζίνα, η τραπεζαρία και το υπνοδωμάτιο, τοποθετήθηκαν μπροστά στα ανοίγματα των δύο πλευρών. Μία σειρά από ανοίγματα ανάμεσα στα δωμάτια, επιτρέπουν την ροή του αέρα.

mcalpin loft-p23mcalpin loft-p24mcalpin loft-p07-1-26mcalpin loft-p28

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: cincinnatistoneworks.com, rda-architecture.com, google.com