Μίνιμαλ διαμέρισμα για ένα νεαρό ζευγάρι

soft loft by dmitry petrov-p01

Έργο: Soft Loft
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Line architects
Design Team: Dmitry Petrov, Ekaterina Rodina
Εμβαδόν: 171,4 τ.μ.
Εμβαδόν βεράντας: 87,3 τ.μ.
Περιοχή: Chisinau, Μολδαβία
Φωτογράφος: Oleg Bajura

Στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας, Κισινάου, πόλη που θεωρείται μία από τις πιο περιβαλλοντικές της Ευρώπης, ο Dmitry Petrov και η μελετητική ομάδα του αρχιτεκτονικού γραφείου Line architects, ανέλαβε τον επανασχεδιασμό ενός ρετιρέ, με στόχο την δημιουργία μίας άνετης κατοικίας που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες ενός νεαρού, δυναμικού και δημιουργικού ζευγαριού.

soft loft by dmitry petrov-p02soft loft by dmitry petrov-p03soft loft by dmitry petrov-p04soft loft by dmitry petrov-p06soft loft by dmitry petrov-p07soft loft by dmitry petrov-p08soft loft by dmitry petrov-p09

Το διαμέρισμα καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του τελευταίου ορόφου μίας πολυκατοικίας που η θέση της του χαρίζει μία πανοραμική θέα στην πόλη. Ο χώρος χωρίζεται σε διάφορες λειτουργικές ζώνες, που η κάθε μία διαθέτει την δική της ιδιωτική βεράντα.

Τα μεγάλα ανοίγματα που διαθέτει και στις τρεις πλευρές του, μετατρέπονται σε πίνακες πάνω στους οποίους αποτυπώνονται οι αλλαγές του χρόνου και οι μεταβολές του καιρού.

soft loft by dmitry petrov-p11soft loft by dmitry petrov-p12soft loft by dmitry petrov-p13soft loft by dmitry petrov-p14soft loft by dmitry petrov-p16soft loft by dmitry petrov-p17soft loft by dmitry petrov-p18

Τα 171 τετραγωνικά μέτρα του διαμερίσματος αναπτύσσονται σε ευρύχωρους και φωτεινούς χώρους. Από την μία πλευρά τοποθετήθηκε η ζώνη ημερήσιας διαβίωσης και από την άλλη πλευρά το τεράστιο master υπνοδωμάτιο, στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ένας κορμός δέντρου.

Στον χώρο ανάμεσα στις δύο ζώνες, τοποθετήθηκε ένα γραφείο-ξενώνας, μία γκαρνταρόμπα στην είσοδο με γυάλινους τοίχους, ένα w.c. και χώρος πλυντηρίου.

soft loft by dmitry petrov-p19soft loft by dmitry petrov-p21soft loft by dmitry petrov-p22soft loft by dmitry petrov-p23soft loft by dmitry petrov-p24soft loft by dmitry petrov-p26

Οι αρχιτέκτονες Dmitry Petrov και Ekaterina Rodina χρησιμοποίησαν υλικά, υφές και χρώματα που παρά τις αντιθέσεις τους και τον βιομηχανικό τους χαρακτήρα, ο συνδυασμός τους αποδίδει συναισθήματα ηρεμίας, χαλάρωσης και θαλπωρής. 

soft loft by dmitry petrov-p27

Κείμενο: Μαρία Λελεδάκη
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: line-a.md