Νεοϋορκέζο loft στην καρδιά της Μόσχας

tribeca in moscow-p01

Έργο: TriBeCa in Moscow
Studio: Yoroomdesign
Interior designer: Sergey Ryndenkin
Περιοχή: Μόσχα, Ρωσία
Φωτογράφος: Sergey Krasyuk

Το διαμέρισμα βρίσκεται στο συγκρότημα κατοικιών TriBeCa APARTMENTS στην Μόσχα και απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα από το κέντρο της Ρωσικής πρωτεύουσας και του θεάτρου Bolshoi.

tribeca in moscow-p02tribeca in moscow-p04tribeca in moscow-p05tribeca in moscow-p06tribeca in moscow-p07tribeca in moscow-p08tribeca in moscow-p09

Τα πέντε κτίρια, άλλοτε βιομηχανικοί χώροι, μετατράπηκαν σε πολυτελή γραφεία και διαμερίσματα, ακολουθώντας τo αντίστοιχο παράδειγμα των βιομηχανικών κτιρίων στην Νέα Υόρκη.

Οι προσόψεις ακολουθούν τα αισθητικά και αρχιτεκτονικά πρότυπα των κτιρίων που κατασκευάστηκαν στην Νέα Υόρκη τον 20ο αιώνα και συνδυάζουν τις αρχές του Art Deco και του αστικού μινιμαλισμού. Ο εξωτερικός σχεδιασμός βασίζεται στην αυστηρή γεωμετρία και στις έντονες χρωματικές αντιθέσεις.

tribeca in moscow-p11tribeca in moscow-p13tribeca in moscow-p14tribeca in moscow-p15tribeca in moscow-p16tribeca in moscow-p17tribeca in moscow-p18

O interior designer Sergey Ryndenkin, ακολουθώντας την σχεδιαστική φιλοσοφία των κτιρίων, σχεδίασε ένα νεανικό loft με industrial εικόνα. Το ύψος των 6 μέτρων και τα πανοραμικά παράθυρα έκαναν δυνατή την κατασκευή παταριού και τον διαχωρισμό της δημόσιας από την ιδιωτική ζώνη.

Μεταλλικές κατασκευές, επένδυση επιλεγμένων σημείων με τουβλάκια, σωστή εκμετάλλευση κάθε διαθέσιμου τετραγωνικού εκατοστού, χρώματα, υφές και έπιπλα, λειτουργικός σχεδιασμός αλλά και ειδικές κατασκευές ικανοποιούν ακριβώς τις σύγχρονες ανάγκες των ιδιοκτητών.

tribeca in moscow-p19tribeca in moscow-p21tribeca in moscow-p22tribeca in moscow-p23tribeca in moscow-p24tribeca in moscow-p26tribeca in moscow-p27tribeca in moscow-p29

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: yoroomdesign.ru