Σύγχρονο διαμέρισμα με αριστοκρατικό σχεδιασμό

line up by cartelle-p01

Έργο: Line Up
Αρχιτεκτονικό γραφείο: CARTELLE DESIGN
Αρχιτέκτονες: Dasha Savina, Denis Krasikov, Anastasia Struchkova, Elena Burakova
Εμβαδόν: 74 τ.μ.
Περιοχή: Αγία Πετρούπολη, Ρωσία

Στην Αγία Πετρούπολη, πόλη που ίδρυσε ο τσάρος Πέτρος Α΄ το 1703 ως το παράθυρο της Ρωσίας στην Ευρώπη, το αρχιτεκτονικό γραφείο CARTELLE DESIGN ανέλαβε να επανασχεδιάσει ένα διαμέρισμα 74 τ.μ., που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

line up by cartelle-p02line up by cartelle-p04line up by cartelle-p06line up by cartelle-p08line up by cartelle-p09line up by cartelle-p12

Το νεαρό ζευγάρι ήθελε σύγχρονους χώρους που θα διατηρούν όμως την αρχοντιά και την φινέτσα των παλιών αριστοκρατικών κατοικιών.

Η σχεδιαστική πρόταση των αρχιτεκτόνων κινήθηκε πάνω στην δημιουργία χώρων που θα ικανοποιούν τα αισθητικά πρότυπα των ιδιοκτητών και παράλληλα θα εκμεταλλεύονται κάθε διαθέσιμο εκατοστό προς όφελος της άνεσης.

line up by cartelle-p13line up by cartelle-p14line up by cartelle-p17line up by cartelle-p18line up by cartelle-p19

Τα δύο υπνοδωμάτια μαζί με πολλούς αποθηκευτικούς χώρους τοποθετήθηκαν δίπλα στην είσοδο. Το καθιστικό και η τραπεζαρία καταλαμβάνουν τον χώρο μπροστά στα παράθυρα, ενώ η κουζίνα τοποθετήθηκε διακριτικά σε μία εσοχή που αφήνει το μπάνιο.

Ένας κύβος, γύρω από τον οποίο κατασκευάστηκαν αποθηκευτικοί χώροι, τοποθετήθηκε μέσα στον ενιαίο χώρο ημερήσιας χρήσης και φιλοξενεί το μπάνιο. Στις εσοχές των χοντρών τοίχων τοποθετήθηκε το W.C. και ο χώρος του πλυντηρίου.

line up by cartelle-p21line up by cartelle-p23line up by cartelle-p24line up by cartelle-p27line up by cartelle-p29line up by cartelle-p31

Χρώματα, υφές, έπιπλα, φωτιστικά και διακοσμητικά συνδυάζονται αρμονικά για να δημιουργήσουν φινετσάτους χώρους με διακριτική πολυτέλεια και άρωμα αριστοκρατικότητας.

line up by cartelle-p32

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: cartelledesign.com