Οι πολιτικοί ηγέτες πρόσφυγες και στην ουρά για συσσίτιο

the vulnerability series-p01

Ο Abdalla Al Omari με τη σειρά των έργων του The Vulnerability Series θέλησε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στους πολιτικούς ηγέτες που κρατούν τις ζωές μας στα χέρια τους και να αφυπνίσει τις εφησυχασμένες συνειδήσεις των πολιτών.

Η αντιστροφή των ρόλων φέρνει τους ηγέτες του κόσμου που δημιούργησαν το πρόβλημα, στην ουρά για το συσσίτιο. Ένα άδειο βλέμμα στο πρόσωπο και το άδειο πιάτο στα χέρια τους δηλώνει τον φόβο και την απελπισία που βιώνουν οι πρόσφυγες.

the vulnerability series-p02
the vulnerability series-p03
the vulnerability series-p04
the vulnerability series-p06

Ο Αμπντάλα Αλ Ομάρι φαντάστηκε τον Obama άστεγο, τον Putin ζητιάνο, τον Trump πρόσφυγα, την Merkel και τον Erdogan ταπεινούς και φτωχούς χωριάτες, τον Orland και τον Sarkozy περιθωριακούς, τον Najad κρατούμενο, τον Cameron μεθυσμένο χούλιγκαν και τον πρόεδρο της Συρίας Bashar al Assad έναν εκ των χιλιάδων Σύριων προσφύγων που κάθε μέρα περνάνε από τα Τουρκικά παράλια στα Ελληνικά νησιά, αναζητώντας σωτηρία.

the vulnerability series-p08
the vulnerability series-p09
the vulnerability series-p11
the vulnerability series-p12

Ο Σύριος ζωγράφος, καλλιτέχνης και σκηνοθέτης Αμπντάλα Αλ Ομάρι γεννήθηκε στη Δαμασκό το 1986. Το 2009, αποφοίτησε ταυτόχρονα από το Πανεπιστήμιο της Δαμασκού με πτυχίο Αγγλικής Λογοτεχνίας και το Ινστιτούτο Εικαστικών Τεχνών Adham Ismail.

Στον καλλιτέχνη πρόσφατα χορηγήθηκε  άσυλο στο Βέλγιο και σήμερα ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες, όπου ξεκίνησε το έργο του «The Vulnerability Series», απεικονίζοντας τα παγκόσμια πολιτικά πρόσωπα σε πολύ δύσκολες στιγμές, θυσιάζοντας την εικόνα της εξουσίας στον βωμό των προβλημάτων που δημιούργησαν.

the vulnerability series-p13
the vulnerability series-p15

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Ζωγραφική
Πηγή: abdallaomari.com


sxediastiko