Μινιμαλισμός, διακριτική πολυτέλεια και θέα

minimalist apartment-p01

Έργο: Minimalist Apartment
Studio: Hot Walls
Ομάδα Έργου: Michael Shaposhnikov, Anna Kolezneva, Maria Bratchikova
Εμβαδόν: 130 τ.μ.
Περιοχή: Yekaterinburg, Ρωσία

Οι ιδιοκτήτες του ρετιρέ με θέα το κέντρο της Ekaterinburg στην Ρωσία, ήθελαν να κάνουν μία γενναία ανακαίνιση, χωρίς να δαπανήσουν πολλά χρήματα, για τον σκοπό αυτό το design team του studio Hot Walls, περιόρισε τις μεγάλες παρεμβάσεις και επικεντρώθηκε στην αισθητική δημιουργία των χώρων και σε μικρότερο βαθμό σε μεγαλύτερου μεγέθους αλλαγές.

minimalist apartment-p02
minimalist apartment-p03
minimalist apartment-p04
minimalist apartment-p05
minimalist apartment-p06
minimalist apartment-p07
minimalist apartment-p08

Το γεγονός ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα καθαίρεσης της εσωτερικής τοιχοποιίας, έκανε τον επανασχεδιασμό αρκετά δυσκολότερο, γιατί περιόριζε την προσπάθεια δημιουργίας ενιαίων και ευρύχωρων χώρων.

Για να λύσουν το πρόβλημα οι interior designers Michael Shaposhnikov, Anna Kolezneva και Maria Bratchikova χρησιμοποίησαν σκουρόχρωμες επιφάνειες που κάνουν τα όρια δυσδιάκριτα προσθέτοντας παράλληλα την αίσθηση της διακριτικής πολυτέλειας και απομάκρυναν τα έπιπλα από τους τοίχους για να δώσουν την αίσθηση της ευρυχωρίας.

minimalist apartment-p09
minimalist apartment-p10
minimalist apartment-p11
minimalist apartment-p12
minimalist apartment-p13

Η κατανομή των 130 τ.μ. γίνεται στον άνετο καθιστικό χώρο, στην κουζίνα –τραπεζαρία, σε ένα ιδιαίτερα μεγάλο υπνοδωμάτιο και σε ένα παιδικό, που τώρα χρησιμοποιείται ως γραφείο, στο μπάνιο με την σάουνα, σε μία μικρή αλλά πολύ βολική γκαρνταρόμπα στην είσοδο και στο w.c.. Η λύση να μην τοποθετηθεί τραπεζαρία στον καθιστικό χώρο, έδωσε την απαιτούμενη άνεση στον χώρο.

minimalist apartment-p14

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: hot-walls.ru