Μοντέρνο και πολυτελές διαμέρισμα σε κτίριο του 1500

appartamento rj-p01

Έργο: Appartamento RJ
Studio: Archiplan
Αρχιτέκτονες: Diego Cisi, Stefano Gorni Silvestrini
Περιοχή: Mantova, Ιταλία
Φωτογράφος: Davide Galli

Το Appartamento RJ είναι μέρος ενός μεγάλου έργου που αφορά την αποκατάσταση ενός ολόκληρου πολυώροφου κτιρίου που χρονολογείται από το 1500 και βρίσκεται στον αστικό ιστό της πόλης Μάντοβα, που το 2007 η παλιά πόλη (Centro Storico) δηλώθηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

appartamento rj-p02
appartamento rj-p03
appartamento rj-p05
appartamento rj-p04
appartamento rj-p06
appartamento rj-p07
appartamento rj-p08
appartamento rj-p09

Ο σχεδιασμός είχε στόχο την συντήρηση και ανάδειξη όλων των αυθεντικών αρχιτεκτονικών στοιχείων και την δημιουργία μίας πολυτελούς, σύγχρονης και μοντέρνας κατοικίας.

Οι αρχιτέκτονες Diego Cisi και Stefano Gorni Silvestrini μαζί με την ομάδα μελέτης του studio Archiplan ισορρόπησαν τέλεια το παλιό και το νέο, χωρίς να επιτρέπουν σε κανένα να υπερισχύσει του άλλου.

appartamento rj-p10
appartamento rj-p11
appartamento rj-p12
appartamento rj-p13
appartamento rj-p14
appartamento rj-p15-1
Η οργάνωση των χώρων διατηρείται στην αρχική της κατάσταση, ενώ η διαίρεση των εσωτερικών χώρων γίνεται με την εισαγωγή επίπλων και ελαφρών ειδικών κατασκευών που αναμορφώνουν την δομή.

Η σχέση μεταξύ των αντίθετων αρχιτεκτονικών στοιχείων γίνεται κατανοητή ως μία διαδικασία που διερευνά την ομορφιά και αναζητά τα όρια ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της αρχιτεκτονικής των ιστορικών κτιρίων.

appartamento rj-p16
appartamento rj-p17
appartamento rj-p18
appartamento rj-p19
appartamento rj-p20
appartamento rj-p21

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: multiarchi.com