Μίνιμαλ φοιτητικό διαμέρισμα

students apartment in kiev-p01

Έργο: Student’s apartment in Kiev
Studio: YØDEZEEN
Αρχιτέκτονες: Artur Sharf, Artem Zverev, Anastasia Apostu
Interior designer: Anna Tarabanova
Περιοχή: Κίεβο, Ουκρανία
Φωτογράφος: Shurpenkov Andrii

Το design team του studio YoDEZEEN επανασχεδίασε έναν μικρό και ιδιαίτερα δύσκολο χώρο και το μετέτρεψε σε ένα απόλυτα λειτουργικό νεανικό studio.

students apartment in kiev-p02
students apartment in kiev-p03
students apartment in kiev-p04
students apartment in kiev-p05
students apartment in kiev-p06

Θεωρητικά και με δεδομένα τα εμπόδια που υπήρχαν τόσο από τα περιορισμένα τετραγωνικά όσο και από την αρχική διάταξη της κατασκευής, δύσκολα μπορούσε να ικανοποιηθεί η απαίτηση του ιδιοκτήτη για ξεχωριστό υπνοδωμάτιο.

Ένα δεύτερο μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε ήταν ο ιδιαίτερα σφιχτός προϋπολογισμός, που έπρεπε να καλύψει όλα τα κατασκευαστικά έργα, τα έπιπλα, το φινίρισμα των υλικών και την αγορά εξοπλισμού, καθώς και την εγκατάσταση τους.

students apartment in kiev-p07
students apartment in kiev-p08
students apartment in kiev-p09
students apartment in kiev-p10

Για να γίνει πιο παραγωγική χρήση του κάθε εκατοστού, οι μελετητές περιόρισαν αρκετά το ευρύχωρο χωλ, διανέμοντας τον κενό χώρο ανάμεσα στην γκαρνταρόμπα και το μπάνιο που αντί για τοίχους χρησιμοποίησαν μεγάλες συρόμενες γυάλινες πόρτες, στοιχείο που επαναλαμβάνεται και στο υπνοδωμάτιο που περικλείεται από γυάλινους τοίχους για καλύτερη ηλιοφάνεια της περιοχής.

Το υπόλοιπο του διαμερίσματος είναι χωρίς εσωτερικά χωρίσματα δημιουργώντας έναν ενιαίο χώρο που περιλαμβάνει την κουζίνα, την τραπεζαρία, το καθιστικό και τον χώρο εργασίας.

students apartment in kiev-p11
students apartment in kiev-p12

Ο χώρος είναι διακοσμημένος σε μινιμαλιστικό στυλ, με έπιπλα από απλά γεωμετρικά σχήματα. Χρώματα στους τόνους του γκρι, δένουν αρμονικά με τις ξύλινες επενδύσεις και με την επιλογή του κίτρινου.

Πολλά από τα έπιπλα επιλέχθηκαν από την τοπική αγορά ή σχεδιάστηκαν από την ομάδα μελέτης και κατασκευάστηκαν από τοπικούς κατασκευαστές.

students apartment in kiev-p13

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: yodezeen.com