Φινετσάτη μονοκατοικία σε βιομηχανικό χώρο

moss street residence-p01

Έργο: Moss Street Residence
Αρχιτεκτονικό γραφείο: MacCracken Architects
Αρχιτέκτονες: Stephen MacCracken, Daniel Robinson, Jocelynn Cambier
Interior Design: Loczi Design
Interior Designer: Paige Loczi
Περιοχή: San Francisco, Καλιφόρνια. USA
Φωτογράφος: Rien Van Rijthoven

Το διώροφο επαγγελματικό κτίριο βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο, σε ένα μικρό στενό με παραδοσιακές κατοικίες και επαγγελματικά κτίρια. Οι ιδιοκτήτες, λάτρεις της τέχνης, ζήτησαν από το αρχιτεκτονικό γραφείο MacCracken Architects, να αναλάβει την ριζική μεταμόρφωση του κτιρίου.

moss street residence-p02
moss street residence-p03

Ο νέος σχεδιασμός καθοδηγήθηκε από την ανάγκη μεταφοράς φυσικού φωτός και αέρα σε δύσκολα και σκοτεινά σημεία, αλλά και από την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας χώρος δυναμικός, σύγχρονος και φιλικός.

Οι αρχιτέκτονες Stephen MacCracken, Daniel Robinson και Jocelynn Cambier, κινήθηκαν στην δημιουργία ενός χώρου που θα κάνει αναφορά στις βιομηχανικές ρίζες του κτιρίου και της γειτονιάς. Για τον σκοπό αυτό η χρήση του χάλυβα τόσο στην πρόσοψη όσο και στην εσωτερική σκάλα και τις κολόνες, δίνει δυναμικότητα στην εικόνα κάνοντας παράλληλα σαφής αναφορές στο παρελθόν.

moss street residence-p04
moss street residence-p05
moss street residence-p06
moss street residence-p08
moss street residence-p09
moss street residence-p11-1

Παράλληλα οι ιδιοκτήτες ζήτησαν από την ομάδα του studio Loczi Design, να δημιουργήσει χώρους λειτουργικούς, άνετους και φιλικούς στους οποίους θα μπορούν να φιλοξενήσουν μικρές ή μεγάλες ομάδες.

Η μεγαλύτερη όμως επιθυμία των ιδιοκτητών ήταν: Χρώμα! Πολύ χρώμα. Χρώμα που θα δυναμιτίζει το περιβάλλον. Η interior designer Paige Loczi σε στενή συνεργασία με τον Stephen MacCracken και την ομάδα του, συνδύασε σύγχρονες γραμμές με κλασικά στοιχεία και έντονα χρώματα.

moss street residence-p12
moss street residence-p13
moss street residence-p14
moss street residence-p16
moss street residence-p17
moss street residence-p18

Το αποτέλεσμα είναι μία φινετσάτη και φωτεινή μονοκατοικία με βιομηχανικά στοιχεία, έργα τέχνης, έπιπλα, φωτιστικά και διακοσμητικά αντικείμενα επιλεγμένα με γνώμονα την δημιουργία χώρων υψηλής αισθητικής.

moss street residence-p21moss street residence-p22
moss street residence-p23
moss street residence-p24

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: macarchs.com, loczidesign.com