Παραθαλάσσιο διαμέρισμα

parallel to the sea-p01

Έργο: Parallel to the Sea
Studio: Susanna Cots Interior design
Interior designer: Susanna Cots
Περιοχή: Sant Andreu de Llavaneres, Βαρκελώνη, Ισπανία
Βραβείο: Awards: Shortlisted SBID International Awards 2012

Η Καταλανή ιnterior designer Susanna Cots υπογράφει την ανακαίνιση του διαμερίσματος που βρίσκεται στην παραλιακή περιοχή Sant Andreu de Llavaneres. Η θέα, το φως και η αύρα της Μεσογείου ήταν οι ακρογωνιαίοι λίθοι πάνω στους οποίους στηρίχθηκε όλο το έργο.

parallel to the sea-p02
parallel to the sea-p03
parallel to the sea-p04
parallel to the sea-p05

Η θάλασσα είναι το κύριο στοιχείο που σηματοδοτεί την εσωτερική διάταξη, τον φωτισμό και τα χρώματα που εμπνευσμένα από το μπλε του ουρανού και της θάλασσας. συμβάλλουν στην χαλάρωση, την θαλπωρή και την ηρεμία.

Το λευκό και οι ανοικτοί χρωματισμοί δυναμιτίζουν τις πινελιές χρώματος που συνδυάζονται αρμονικά με τις διαφορετικές ποιότητες και χρωματισμούς του φυσικού ξύλου.

parallel to the sea-p07
parallel to the sea-p08
parallel to the sea-p09
parallel to the sea-p11

Το σπίτι με τον προνομιούχο σχεδιασμό σε σχήμα Γ, εκμεταλλεύεται την θέα της θάλασσας τόσο από τους χώρους διημέρευσης, όσο και από τους χώρους διανυκτέρευσης.

Η σχεδιάστρια επεκτείνει οπτικά το εσωτερικό προς την μεγάλη βεράντα, χρησιμοποιώντας το ίδιο δάπεδο στους εξωτερικούς χώρους και στο κύριο υπνοδωμάτιο, στο κεφαλάρι του κρεβατιού και στο δάπεδο του μπάνιου.

parallel to the sea-p12

Το εξοχικό διαμέρισμα είναι ένα ζεστό και φιλόξενο σπίτι δίπλα στις ακτές της Μεσογείου. Η λειτουργικότητα, η θέα και η ζεστασιά είναι κυρίαρχα στοιχεία του διαμερίσματος, που επιτρέπει στη θέα, στον ήλιο και στη μεσογειακή αύρα να εισβάλουν στον εσωτερικό χώρο.

parallel to the sea-p13
parallel to the sea-p14

Κείμενο: Στέλλα Βαρδαξόγλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: susannacots.com