Ανακαίνιση με industrial στοιχεία σε κτίριο Bauhaus

work and live apt 1-p01

Έργο: Work and Live apt.1
Αρχιτεκτονικό γραφείο: RUST architects
Αρχιτέκτονες: Raanan Stern, Shany Tal
Αρχιτέκτων έργου: Florencia Michelli
Εμβαδόν: 53 τ.μ.
Περιοχή: Tel Aviv, Ισραήλ
Φωτογράφος: Yoav Peled / Peled Studios

Το αρχιτεκτονικό γραφείο RUST architects ανέλαβε τον επανασχεδιασμό ενός μικρού διαμερίσματος 53 τ.μ. που βρίσκεται σε ένα κτίριο International Style στην καρδιά του Tel-Aviv. Το κτίριο, το οποίο αποτελεί μέρος της Λευκής Πόλης, κτίστηκε πριν από 85 χρόνια και ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO.

work and live apt 1-p02
work and live apt 1-p03
work and live apt 1-p04

Οι ιδιοκτήτες, ένα νεαρό ζευγάρι που δουλεύει από το σπίτι, ήθελαν να δημιουργήσουν ένα χώρο διαβίωσης παράλληλα με ένα χώρο εργασίας, διατηρώντας ταυτόχρονα την οικειότητα και τον ξεκάθαρο διαχωρισμό τον χώρων εργασίας.

Η πρόκληση του σχεδιασμού περιελάμβανε την ανάμειξη διαφορετικών λειτουργιών, τη δημιουργία χώρων αποθήκευσης και τη μεγιστοποίηση του φυσικού φωτός σε ένα μικρό χώρο.

work and live apt 1-p06
work and live apt 1-p07
work and live apt 1-p08

Το διαμέρισμα χωρίστηκε σε δύο μέρη: ένα ιδιωτικό χώρο που περιλαμβάνει ένα υπνοδωμάτιο και μπάνιο, καθώς και ένα κοινόχρηστο χώρο με το σαλόνι και την κουζίνα. Ένα κουτί κατασκευασμένο από χάλυβα και τζάμι περιλαμβάνει τις δύο θέσεις εργασίας.

Η επιλογή υλικών με υψηλή ηχοαπορροφητικότητα, βοήθησε στην παράλληλη χρήση των διαφορετικών λειτουργιών, ενώ οι ειδικές κατασκευές που σχεδιάστηκαν από τους αρχιτέκτονες Raanan Stern, Shany Tal και Florencia Michelli, για να καλύψουν κάθε λειτουργική ανάγκη του μικρού διαμερίσματος.

work and live apt 1-p09
work and live apt 1-p11
work and live apt 1-p12

Λόγω των πολλών λεπτομερειών σε ένα τόσο μικρό διαμέρισμα, οι αρχιτέκτονες επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν κλασικά υλικά κατασκευής και φινιρίσματος όπως χρωματική παλέτα σε κλίμακα του γκρι, χάλυβα και ξύλο. Η ποικιλία των υλικών συνδυάζεται για να δημιουργηθεί μια ζεστή, φινετσάτη, ευχάριστη και χαλαρή ατμόσφαιρα.

work and live apt 1-p13

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: rustarch.com