Φοιτητικό διαμέρισμα 17 τ.μ.

apartment in odessa by fateeva-p01

Έργο: Apartment in Odessa
Studio: Fateeva Design
Interior designer: Elena Fateeva
Εμβαδόν: 17,3 τ.μ.
Περιοχή: Οδησσός, Ουκρανία
Φωτογράφος: Andrey Avdeenko

Το διαμέρισμα με εμβαδόν μόλις 17,3 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται σε ένα παλιό κτίριο στο κέντρο της Οδησσού, κληρονομήθηκε από τους σημερινούς ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν ήξεραν και δεν μπορούσαν να φανταστούν τι μπορούν να κάνουν με ένα τόσο μικρό χώρο.

apartment in odessa by fateeva-p02apartment in odessa by fateeva-p03apartment in odessa by fateeva-p06apartment in odessa by fateeva-p07apartment in odessa by fateeva-p08

Η διερευνητική συζήτηση που είχαν με την interior designer Elena Fateeva, έδειξε ότι σε αυτόν τον πολύ περιορισμένο χώρο με τη χαμηλή αγοραστική αξία, μπορεί να δημιουργηθεί ένα μικρό διαμέρισμα που να εξυπηρετεί τις ανάγκες φοιτητών από το κοντινό πανεπιστήμιο.

Οι μελετητές του studio Fateeva Design κατάφεραν να σχεδιάσουν έναν λειτουργικό χώρο, που διαθέτει τα πάντα: Κουζίνα, χώρους μελέτης και ύπνου, μπάνιο και ντουλάπες. Όλες οι λειτουργικές ζώνες τοποθετήθηκαν στην περίμετρο για να μην εμποδίζεται η κίνηση.

apartment in odessa by fateeva-p09apartment in odessa by fateeva-p11apartment in odessa by fateeva-p12apartment in odessa by fateeva-p13apartment in odessa by fateeva-p14apartment in odessa by fateeva-p16

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: Elena Fateeva Design