Επανασχεδιασμός που αποπνέει συναίσθημα και ευαισθησία

h residence by st design-p01

Έργο: H Residence
Αρχιτεκτονικό γραφείο: ST design studio
Αρχιτέκτων: Szuti Tsai
Περιοχή: Distretto di Linkou, New Taipei City, Ταϊβάν
Φωτογράφος: Hey!Cheese Photography

Οι ιδιοκτήτες που έχουν ζήσει για μακρύ χρονικό διάστημα στο εξωτερικό και ταξιδεύουν συχνά σε όλο τον κόσμο, άλλοτε για εργασία και άλλοτε για να ανακαλύψουν νέους πολιτισμούς, ζήτησαν από την αρχιτέκτονα Szuti Tsai του ST design studio, να δημιουργήσει χώρους που θα αποπνέουν συναίσθημα και ευαισθησία.

h residence by st design-p02
h residence by st design-p03
h residence by st design-p04
h residence by st design-p06
h residence by st design-p07

Το ζευγάρι που έχει πολύ βαθιά αγάπη στην τέχνη και τη λογοτεχνία, έχει συγκεντρώσει μεγάλη συλλογή βιβλίων και αρκετών έργων τέχνης. Ως εκ τούτου η απαίτηση τους ήταν να δημιουργηθούν μεγάλες βιβλιοθήκες που θα μπορούν να καλύψουν την συνεχώς αυξανόμενη συλλογή τους.

H διάσημη Eames lounge chair & ottoman, ιδανική για να συμπληρώσει την απόλαυση του διαβάσματος, τοποθετήθηκε σε μία γωνία του καθιστικού, οριοθετώντας την ως χώρο μελέτης.

h residence by st design-p08
h residence by st design-p09
h residence by st design-p11
h residence by st design-p12
h residence by st design-p13

Ένας νέος διαχωριστικός τοίχος δημιουργήθηκε ανάμεσα στο καθιστικό και την τραπεζαρία. Αυτό εξυπηρετεί στην παρουσίαση των έργων τέχνης από την μία πλευρά και στην δημιουργία μίας μεγάλης βιβλιοθήκης από ξύλο σημύδας στην πλευρά του καθιστικού.

Το κεντρικό άνοιγμα που χωρίζει το σαλόνι από την τραπεζαρία, επιτρέπει στις δύο πλευρές να επικοινωνούν οπτικά, σχηματίζοντας ένα πλαίσιο που επιτρέπει στον χώρο να παράγει διαφορετικά επίπεδα βάθους.

h residence by st design-p14
h residence by st design-p16
h residence by st design-p17
h residence by st design-p18
h residence by st design-p19

Εκτός από την αγάπη στην τέχνη και την λογοτεχνία, ο ιδιοκτήτης αγαπά και την γευσιγνωσία του κρασιού και ως εκ τούτου καλεί τους συγγενείς και τους φίλους του να έρχονται και να απολαμβάνουν ένα καλό γεύμα με την οικογένειά του.

Δύο Συντηρητές Κρασιών, τοποθετήθηκαν στο ντουλάπι της τραπεζαρίας για να διατηρούν στην σωστή θερμοκρασία τα ιδιαίτερα μπουκάλια κρασιού που αποτελούν την κάβα ενός γευσιγνώστη.

h residence by st design-p21
h residence by st design-p22
h residence by st design-p23
h residence by st design-p24
h residence by st design-p26

Βιβλιοθήκη δεν λείπει ούτε από το φωτεινό master υπνοδωμάτιο, στο οποίο επικρατούν τα ανοικτά γκρι χρώματα που έρχονται σε αντίθεση με το σκούρο γκρι της γκαρνταρόμπας και της εισόδου στο μπάνιο. 

h residence by st design-p27
h residence by st design-p28

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: stdesignstudio.com