Η γοητεία της σύνθεσης του παλιού και του νέου

residence w by kc design-p01

Έργο: Residence W
Interiors Design: KC Design Studio
Αρχιτέκτων: Kuan-huan Liu
Interiors Designer: Chun-ta Tsao
Εμβαδόν: 125 τ.μ.
Περιοχή: Xindian District, New Taipei, Ταϊβάν
Φωτογράφος: Hey!cheese

Το αρχιτεκτονικό γραφείο KC Design Studio ανέλαβε να ανακαινίσει ένα διαμέρισμα 125 τ.μ., που βρίσκεται στην New Taipei της βορείου Ταϊβάν, για ένα νέο ζευγάρι με ένα παιδί δύο ετών.

residence w by kc design-p02
residence w by kc design-p03
residence w by kc design-p04
residence w by kc design-p06
residence w by kc design-p07
residence w by kc design-p08

Το ζευγάρι, έχοντας στις αποσκευές του τα ερεθίσματα που εισέπραξε από την πολυετή ζωή του στο εξωτερικό, ήθελε να δημιουργήσει ένα σύγχρονο, άνετο και λειτουργικό περιβάλλον που θα αντανακλά τις ξεχωριστές αισθητικές επιλογές του.

Το αποτέλεσμα είναι ένα κομψό διαμέρισμα που συνδυάζει αρμονικά την προτίμηση του συζύγου στον μοντέρνο σχεδιασμό και τα σύγχρονα στοιχεία και την αγάπη της συζύγου στα φυσικά υλικά.

residence w by kc design-p09
residence w by kc design-p11
residence w by kc design-p12
residence w by kc design-p13
residence w by kc design-p14
residence w by kc design-p16
residence w by kc design-p17

Η νέα διαρρύθμιση διαιρεί το διαμέρισμα σε δύο παράλληλες ζώνες, την ζώνη ημερήσιας λειτουργίας που περιλαμβάνει το καθιστικό, την τραπεζαρία, την κουζίνα που ανοίγει σε ένα μικρό μπαλκόνι και την ιδιωτική περιοχή που περιλαμβάνει το master υπνοδωμάτιο με en suite μπάνιο, το παιδικό υπνοδωμάτιο και μία μεγάλη γκαρνταρόμπα που χωρίζει τα δύο αυτά δωμάτια.

Ο διαχωρισμός σε δύο παράλληλες ζώνες, βοήθησε να ενσωματωθεί μια δομική δοκός από χάλυβα. Άλλες δοκοί και σωλήνες χαμηλής ανάρτησης, μείωναν το ύψος των 3 μέτρων σε όλο το διαμέρισμα. Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα η ομάδα μελέτης τοποθέτησε στην οροφή κοίλα πάνελ που εναλλάσσονται ομαλά μεταξύ των χαλύβδινων δοκών.

residence w by kc design-p18
residence w by kc design-p19
residence w by kc design-p21
residence w by kc design-p22
residence w by kc design-p23
residence w by kc design-p24

Τα τοξωτά τμήματα δεν αγγίζουν τις δοκούς, δίνοντας την δυνατότητα τα κενά που μένουν να χρησιμοποιηθούν για τις εγκαταστάσεις του εξαερισμού. Οι δοκοί είναι επεξεργασμένοι με ένα στρώμα από ψεκασμένο σκυρόδεμα.

Η υφή τους συμπληρώνει τα υλικά κατασκευής και τα χρώματα, που στο σύνολό τους παρουσιάζουν μια εκλεπτυσμένη βιομηχανική εικόνα.

residence w by kc design-p25
residence w by kc design-p26
residence w by kc design-p27
residence w by kc design-p28

Η παλέτα των φυσικών υλικών συνδυάζεται αρμονικά με τα χρώματα, τα έπιπλα, τα φωτιστικά και τα διακοσμητικά στοιχεία, δημιουργώντας έναν μοντέρνο και φιλόξενο χώρο. 

residence w by kc design-p29

Κείμενο: Στέλλα Βαρδαξόγλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: kcstudio.com.tw