Αθηναϊκός μοντερνισμός

athenian modernism-p01

Έργο: Athenian Modernism
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Creative Architects
Αρχιτέκτων: Αλεξάνδρα Δαλιάνη
Συνεργάτης αρχιτέκτων: Χρήστος Δαλιάνης
Εμβαδόν: 360 τ.μ.
Περιοχή: Αθήνα, Αττική
Φωτογράφος: Αλεξάνδρα Δαλιάνη

Το διαμέρισμα των 360 τ.μ., βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, σε μία πολυκατοικία που χτίστηκε το 1936 και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του αθηναϊκού μοντερνισμού.

athenian modernism-p02athenian modernism-p03athenian modernism-p04athenian modernism-p06athenian modernism-p07athenian modernism-p08athenian modernism-p09athenian modernism-p11athenian modernism-p12

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος -ο οποίος στο παρελθόν έμενε μόνιμα στις Βρυξέλλες- είναι συλλέκτης έργων τέχνης και επίπλων. Γιαυτό αναζητούσε ένα διαμέρισμα μεγάλο και ψηλοτάβανο, στο οποίο θα μπορούσε να φιλοξενήσει τις συλλογές του.

Οι Creative Architects που ανέλαβαν την ανακαίνιση του διαμερίσματος, συντήρησαν αντί να αλλάξουν, εκσυγχρόνισαν χωρίς να αλλοιώσουν, επισκεύασαν και ανέδειξαν την πολύτιμη αρχιτεκτονική ιστορία του χώρου.

athenian modernism-p13athenian modernism-p14athenian modernism-p15athenian modernism-p16athenian modernism-p17athenian modernism-p18athenian modernism-p19athenian modernism-p21athenian modernism-p23

Μπαίνοντας στο διαμέρισμα από το κύριο κλιμακοστάσιο του διαμερίσματος, βρίσκεται η είσοδος και ένα σαλόνι. Οι υπόλοιπες περιοχές του διαμερίσματος είναι διατεταγμένες γύρω από αυτό το χώρο: τρία σαλόνια, μια τραπεζαρία, ένα γραφείο, τέσσερα υπνοδωμάτια, ένα δωμάτιο υπηρεσίας και την είσοδο υπηρεσίας. Επιπλέον, το διαμέρισμα έχει αποκλειστική χρήση της ταράτσας που έχει θέα στην Ακρόπολη.

athenian modernism-p25

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: creative-architects.com