Ευρυχωρία και λειτουργικότητα σε λίγα τετραγωνικά

bleecker street duplex-p01

Έργο: Bleecker Street Duplex
Αρχιτεκτονικό γραφείο: MAD - Matiz Architecture & Design
Αρχιτέκτονες: Juan Matiz, Sara Matiz
Interior Design: Air Projects
Interior Designer: Nathalie Goris
Εμβαδόν: 75 τ.μ
Περιοχή: West Village, NY, USA

Το αρχιτεκτονικό γραφείο MAD - Matiz Architecture & Design, ανέλαβε να ανακαινίσει μία αρχοντική κατοικία που χτίστηκε το 1819 στην προστατευόμενη ιστορική συνοικία West Village της Νέας Υόρκης.

bleecker street duplex-p02bleecker street duplex-p03bleecker street duplex-p04bleecker street duplex-p05bleecker street duplex-p06bleecker street duplex-p07-1bleecker street duplex-p08bleecker street duplex-p09bleecker street duplex-p10bleecker street duplex-p11

Η μικρή μονοκατοικία των περίπου 75 τ.μ., αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα. Οι αρχιτέκτονες Juan Matiz και Sara Matiz καθαίρεσαν όλους τους προϋπάρχοντες εσωτερικούς τοίχους δημιουργώντας ανοικτούς και φωτεινούς χώρους, που επιτρέπουν στο μικρό διαμέρισμα να δείχνει πολύ μεγαλύτερο.

Η διατήρηση παλαιών δομικών στοιχείων όπως τα δοκάρια της οροφής, τα εκτεθειμένα τούβλα και τα ξύλινα δάπεδα, έρχονται σε αντίθεση με σύγχρονα στοιχεία.

bleecker street duplex-p12bleecker street duplex-p13bleecker street duplex-p16bleecker street duplex-p17bleecker street duplex-p18bleecker street duplex-p19bleecker street duplex-p21bleecker street duplex-p22

Οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν μία νέα εσωτερική σκάλα και την άφησαν να γίνει το σημείο αναφοράς του χώρου. Σε συνεργασία με την interior designer Nathalie Goris, επιλέχθηκαν τα χρώματα, τα έπιπλα, τα φωτιστικά και τα διακοσμητικά αντικείμενα, που ολοκληρώνουν μία κομψή, λειτουργική και άνετη μικρή μεζονέτα.

bleecker street duplex-p23

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: airprojects.be, mad-nyc.com