Ανακαίνιση κατοικίας στην ιστορική γαλλική συνοικία της Νέας Ορλεάνης

lenny kravitz cottage-p01

Έργο: Lenny Kravitz cottage in New Orleans
Αρχιτέκτων: Brian Swier
Εμβαδόν: 170 τ.μ.
Περιοχή: Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα, USA

Η παλιά πόλη που ονομάζεται και Γαλλική συνοικία, είναι η καρδιά της Νέας Ορλεάνης, της πόλης που μεγαλούργησε ο Λούις Αρμστρονγκ. Το 1718 οι Γάλλοι άποικοι έχτισαν 91 οικοδομικά τετράγωνα με κατοικίες και στενούς δρόμους.

lenny kravitz cottage-p02lenny kravitz cottage-p03lenny kravitz cottage-p04lenny kravitz cottage-p06lenny kravitz cottage-p07

Στη γαλλική συνοικία της Νέας Ορλεάνης, βρισκόταν ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι που χρονολογείτο από τον 19ο αιώνα. Ο rocker Lenny Kravitz αγόρασε την κατοικία και την ανακαίνισε εσωτερικά.

Οι όποιες παρεμβάσεις έγιναν στην πρόσοψη, ακολούθησαν ευλαβικά τις πολύ αυστηρές υποδείξεις της επιτροπής Vieux Carré, η οποία καθορίζει κατά πόσο η πρόταση είναι κατάλληλη για τον ιστορικό χαρακτήρα της περιοχής.

lenny kravitz cottage-p08lenny kravitz cottage-p09lenny kravitz cottage-p11lenny kravitz cottage-p12lenny kravitz cottage-p13lenny kravitz cottage-p16

Το ετοιμόρροπο Creole Cottage, έδωσε την ευκαιρία στην εταιρεία Kravitz Design να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο στυλ διακόσμησης. Τα μικρά δωματιάκια, χαρακτηριστική αρχιτεκτονική αυτού του τύπου κατοικιών, συνενώθηκαν ώστε να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος και άνετος χώρος.

Οι παλιοί σοβάδες καθαιρέθηκαν και τα τούβλα καθαρίστηκαν προσεχτικά για να συμβάλουν με την δυναμική τους στην νέα εικόνα. Μαύρα δάπεδα, μπαρόκ ταπετσαρίες, πολυέλαιοι, γρανίτης, δέρμα και γούνες ολοκληρώνουν το διακοσμητικό στυλ που ο Lenny Kravitz ονόμασε «bordello modern».

lenny kravitz cottage-p17lenny kravitz cottage-p18lenny kravitz cottage-p19lenny kravitz cottage-p21

Ο γνωστός αρχιτέκτων Brian Swier, που έχει σχεδιάσει πολλές αίθουσες συναυλιών στη Νέα Υόρκη, αγόρασε την κατοικία και ξεκίνησε μία νέα αναδιαμόρφωση.

Επέκτεινε την κατοικία δημιουργώντας ένα πατάρι, στο οποίο τοποθέτησε δύο υπνοδωμάτια. Ιδιαίτερα στοιχεία της κατοικίας είναι η μαντεμένια σπειροειδής σκάλα που αγοράστηκε από τη Γαλλία, τα ξύλινα δάπεδα από έβενο, τις οροφές από μαύρη βελανιδιά και τον μεγάλο πολυέλαιο που κρέμεται στο κέντρο της οροφής και φωτίζει και τα δύο επίπεδα.

lenny kravitz cottage-p22lenny kravitz cottage-p23lenny kravitz cottage-p24

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: nola.curbed.com