Ανακαίνιση παραδοσιακής κατοικίας στο κέντρο των Χανίων

beautiful house in chania-p01

Έργο: Beautiful house in the center of Chania
Αρχιτέκτων: Έφη Μαλανδράκη
Εμβαδόν: 75 τ.μ.
Περιοχή: Χανιά, Κρήτη

Το αυθεντικό, πέτρινο σπίτι που χτίστηκε στα μέσα του 20ου αιώνα, βρίσκεται σε μια ήσυχη κατοικημένη περιοχή των Χανίων και ανακαινίστηκε με πολύ σεβασμό και αγάπη από την ιδιοκτήτρια αρχιτέκτονα Έφη Μαλανδράκη.

beautiful house in chania-p02beautiful house in chania-p04beautiful house in chania-p06beautiful house in chania-p07beautiful house in chania-p09beautiful house in chania-p12beautiful house in chania-p13

Η αρχιτέκτων δεν άλλαξε την τυπική διάταξη της οικογενειακής κατοικίας, που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της εποχής της. Η ανακαίνιση εστιάστηκε στον εκσυγχρονισμό της, ο οποίος έγινε με πολύ σεβασμό.

Ο συνδυασμός του μοντέρνου και του παραδοσιακού γίνεται από τα έπιπλα, τα υλικά, τα φωτιστικά, τις υφές και τα διακοσμητικά που έχει επιλέξει η Έφη Μαλανδράκη. Το αποτέλεσμα της ανακαίνισης είναι ένας σύγχρονος χώρος, όπου ο ρομαντισμός συναντά την παράδοση. 

beautiful house in chania-p14beautiful house in chania-p15beautiful house in chania-p16beautiful house in chania-p17beautiful house in chania-p18beautiful house in chania-p19beautiful house in chania-p22beautiful house in chania-p23

Κείμενο: Μαρία Λελεδάκη
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: homeaway.gr