Ξύλινο ποδήλατο από την COCO-MAT

1-coco mat bike urban-p01

Προϊόν: Ξύλινο ποδήλατο
Εταιρεία: COCO-MAT
Σχεδιαστής: Βιομηχανική ομάδα της ΑΚΤΟ
Υλικό: Μασίφ ξύλο φράξου, ανοξείδωτο μέταλλο  
Χώρα: Ελλάδα, Ολλανδία

Η αγάπη του ιδρυτή της COCO-MAT Paul Ευμορφίδη για τα οικολογικά προϊόντα και η ανάπτυξη τους μέσω καινοτόμων λύσεων και υλικών, είναι γνωστή σε όλους. Με αυτό το πάθος για τα οικολογικά προϊόντα μπήκε και στην αγορά των ποδηλάτων. Ξύλινα και χειροποίητα δίνουν νέα διάσταση στις οικολογικές μεταφορές.

2-coco mat bike urban-p02
3-coco mat bike urban-p03
4-coco mat bike urban-p04
5-coco mat bike urban-p05-1
6-coco mat bike urban fitness-p06
7-coco mat bike urban fitness-p07
8-coco mat bike urban fitness-p08

Το ξύλινο ποδήλατο ξεκίνησε με σκοπό να φτιαχτεί το καλύτερο ποδήλατο πόλης. Στην πορεία οι σχεδιαστές κατάλαβαν ότι πραγματικά ήταν κάτι παραπάνω από αυτό που είχαν στο μυαλό τους. Χρησιμοποιώντας το ξύλο, κατανόησαν ότι επέκτειναν τον κύκλο ζωής του και μεταφέρανε το αποτύπωμα της φύσης στο αστικό τοπίο.

Το ποδήλατο που κατασκευάζετε από ξύλο φράξου, είναι πλήρως χειροποίητο και μοναδικό (χωρίς χρήση μηχανής CNC). Ένας ενήλικας φράξος δίνει περίπου 50 ποδήλατα. Η οικολογική συνείδηση της εταιρείας φαίνεται και από το γεγονός ότι με κάθε αγορά ποδηλάτου θα φυτεύετε ένα δέντρο. Στόχος της COCO-MAT είναι να φυτέψει ένα ολόκληρο δάσος από φράξους.

11-coco mat bike youth-p11
12-coco mat bike kid-p12
13-coco mat bike youth-p13
15-coco mat bike balance-p15
16-coco mat bike balance-p16
17-coco mat bike balance-p17

Τα χειροποίητα ποδήλατα που παράγεται σε τρεις εκδόσεις, είναι φτιαγμένα από μασίφ ξύλο φράξου, ειδικά σχεδιασμένα για την COCO-MAT από την ελληνική βιομηχανική ομάδα της ΑΚΤΟ. Με εξαιρετική εμφάνισή και αντοχή, προσφέρουν άνετη οδήγηση και τη δυνατότητα στιλάτης περιήγησης στην πόλη.
Τα μηχανικά μέρη είναι διαλεγμένα με προσοχή ώστε να προσφέρουν την ίδια ποιότητα με αυτή του σκελετού. Το σύστημα πέδησης, διαθέτει την πατροπαράδοτη κόντρα και μανέτα (φρένο) για μπροστά, ενώ έχει δύο ταχύτητες που αλλάζουν αυτόματα. Κατόπιν παραγγελίας, σκαλίζετε το όνομα του κατόχου ή ένα μήνυμα πάνω στο ποδήλατο.

18-coco mat bike-p18
19-coco mat bike-p19
21-coco mat bike-p21
22-coco mat bike-p22

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Νέα Προϊόντα
Πηγή: coco-mat.bike


sxediastiko